Månedsmagasinet på Costa del Sol
Andalucía klar med storstilt vaksineplan

Andalucía klar med storstilt vaksineplan

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Prosjektet heter ‘Plan 500.000’ – og med dette vil Junta de Andalucía forsøke å vaksinere 500.000 innbyggere i uken så snart flere vaksiner blir tilgjengelige.

Regionen har nettopp lagt frem en detaljert plan om hvordan man fra neste måned av er klar til vaksinering på 747 steder og plasser. I tillegg til vanlige personale, har Junta de Andalucía, inkludert sykepleiestudenter, pensjonerte sykepleiere og frivillige hjelpere, totalt 14.000 personer til å håndtere vaksineringen. 

De nye stedene og plassene for vaksineringen blir sportshaller, kongressentre, feria-plasser, parkeringskjellere i kjøpesentre og tyrefektningsarenaer – i tillegg til vanlige helsesentre.

I Málaga-provinsen har man gjort klar 40 helsesentre, 19 nye faste steder (sportshaller, kongressentre, etc.) og 17 mobile enheter som skal operere mellom provinsens landsbyer. Alle vaksinasjonsstedene vil ha en liten administrasjon og et hvileområde, hvor vaksinerte må hvile minst et kvarter etter vaksineringen. Etter vaksinering kan innbyggere også laste ned et digitalt vaksinesertifikat på bl.a. clicksalud+.

Som den spanske regjeringen, satser Junta de Andalucía sterkt på at det fra april av blir langt flere vaksiner til rådighet enn hittil. Målet er fortsatt at 70 prosent av den voksne befolkningen skal være vaksinert i løpet av sommeren. 

(Kilde: Diario SUR og El País)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet