Månedsmagasinet på Costa del Sol
Beboere får ordføreren til å snu · Mer regn enn noensinne · Benalmádena og Fuengirola kjemper om 74 500 m2 land

Beboere får ordføreren til å snu · Mer regn enn noensinne · Benalmádena og Fuengirola kjemper om 74 500 m2 land

Beboere får ordføreren til å snu

parkering malaga
Han forsøkte seg igjen, men for tredje gang måtte ordføreren i Málaga bøye seg for innbyggerne i nabolaget La Unión. I flere år har Francisco de la Torre ønsket å endre noen av nabolagets gratis parkeringsplasser til betalingsplasser (de såkalte «blå sonene»), slik man har gjort i sentrum og i flere andre nabolag. Men det ville ikke beboerne i nabolaget ha noe av. Voldsomme protester har nok en gang fått ordføreren til å måtte føye seg. Den mest oppsiktsvekkende aksjonen ble iverksatt natt til mandag da en stor gruppe beboere malte over de nye blå parkeringsplassene med hvitmaling, som signaliserer gratis parkering. Francisco de la Torres idé var i utgangspunktet å teste de nye betalingsstedene i seks til tolv måneder, men nå er prosjektet lagt på is.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Mer regn enn noensinne

regn spanien
Helgens voldsomme regn og uvær satte nye, triste rekorder. Costa del Sol slapp billig unna, men flere steder i Málaga-provinsen falt det nærmere 500 liter regn pr. kvadratmeter(!) – noe som vanligvis tilsvarer mengden regn for et helt år. Verst gikk det utover Murcia, Almería og Alicante, hvor de voldsomme oversvømmelsene kostet seks mennesker livet. De første beregningene viser at været har forårsaket materielle skader for 142 millioner euro. I går vedtok derfor Junta de Andalucía en hjelpepakke for å bistå de andalusiske byene og familiene som er hardest rammet.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Benalmádena og Fuengirola kjemper om 74 500 m2 land

jord3
Rettssaken mellom Benalmádena og Fuengirola kommune er nå i gang. I flere år har de to kommunene kranglet om en tomt på 74 500 kvadratmeter i Higuerón-området, som ligger på grensen mellom de to kommunene. En tidligere administrativ feil har gjort at begge kommunene har fått inkludert de nevnte kvadratmeterne med areal i byplanen sin. Ingen har tidligere interessert seg for denne tomten, men nå som flere utbyggere bygger boliger i området er omstendighetene endret. Begge kommunene ønsker nå inntektene fra byggetillatelsene og de kommende eiendomsskattene. Kommunene ønsker også at de nye huseierne skal registreres i nettopp sine registre. Fuengirola har nettopp passert 75 000 innbyggerne, som er grensen for å bli registrert som en storby og dermed få ekstra årlige tilskudd fra stat og fylke til bl.a. regional utvikling.
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.