Månedsmagasinet på Costa del Sol
Plan skal redusere Brexit-skader · Ny stor aksjon mot narkotikasmuglere · Flyplassen fyller 100 år

Plan skal redusere Brexit-skader · Ny stor aksjon mot narkotikasmuglere · Flyplassen fyller 100 år

Plan skal redusere Brexit-skader

brexit
Junta de Andalucía har vedtatt en såkalt «Brexit-pakke», som har som mål å redusere skadene forårsaket av et mulig tøft brudd mellom Storbritannia og EU. Pakken inneholder 112 konkrete tiltak for å sikre et godt handelssamarbeid mellom andalusiske selskaper og Storbritannia, de nære forbindelsene med Gibraltar hvor 4-5000 andalusiere jobber, og ikke minst – at de mange tusen britiske innbyggerne i Andalucía kan bli boende med samme rettigheter som før. Den andalusiske «Brexit-pakken» inkluderer også en rekke lover for å sikre at innbyggere i Storbritannia enkelt kan fortsette å skaffe seg bolig og bo under den andalusiske himmelen så lenge de ønsker, uten å måtte søke om visum.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Ny stor aksjon mot narkotikasmuglere

narkotika
I løpet av den siste uken har spansk politi konfiskert hele 11 200 kg hasj i Málaga, Cádiz og Huelva-regionene. Flere store aksjoner har ført til 14 arrestasjoner og inndragning av ti båter og syv kjøretøyer som ble brukt til transport av store mengder narkotika. For bare ett til to år siden var myndighetene svært bakpå når det gjaldt kampen mot de store narkotikaligaene som hadde sterkt kontroll i og rundt Gibraltar, nøkkelpunktet for narkotikasmugling fra Afrika til Europa. Store politiforsterkninger fra Madrid har imidlertid bidratt til å snu dette. Dermed er ikke forrige ukes store aksjoner en isolert hendelse.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Flyplassen fyller 100 år

lufthavn
Med 20 millioner passasjerer i året og nye, moderne fasiliteter, feirer Málaga lufthavn 100 år. Mye har skjedd siden en fransk pilot i 1917 oppdaget et par flate arealer utenfor Málaga. To år senere ble ruten Toulouse-Barcelona-Alicante-Málaga-Tanger-Casablanca innviet. Det var en lang tur med flere mellomlandinger, ettersom flyene ikke klarte lengre distanser den gang.
Flyplassens moderne historie startet i 1968, da den første «store» terminalen ble innviet. Da var målet å runde en halv million passasjerer. I 1991 kom Terminal 2, og med utvidelsen med Terminal 3 har Málagas flyplass nå kapasitet til å ta imot 30 millioner passasjerer årlig. Málaga er i dag forbundet med 124 byer i 37 land og 6000 mennesker har i dag arbeidsplassene sine på flyplassen.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 

 

Voldsomt uvær gir oversvømmelser i sydøstlige Spania

 

 
I midten av uken har et voldsomt regnvær trukket inn over det sydøstlige Spania. Fra blant annet regionene Valencia, Alicante, Murcia og Castilla-La Mancha rapporteres det om store oversvømmelser. I Ontinyent i Valencia har det falt så mye regn (200 liter på en time), at det overstiger alle rekorder siden målingene startet i 1917. I samme region i kommunen Caudete er det i løpet av torsdag rapportert om to dødsfall, da to personer i en bil ble dratt med i vannmassene. De lokale myndighetene har også meldt at flere skoler er stengt på grunn av uværet, og at mer enn 255 000 skoleelever tvinges til å bli hjemme. Også Orihuela har blitt hardt rammet av det kraftige regnet. På torsdag ble det registrert 300 liter regn pr. kvadratmeter på 24 timer.

Uværet ser ut til å fortsette i løpet av fredagen i det sydlige Valencia og nær Alicante, og så vil det trolig forflytte seg innover landet og spre seg.
Også på Costa del Sol forventes det uvær. AEMET er kommet med en advarsel om regn og tordenvær fredag og lørdag.
Meteorologer forklarer det kraftige uværet med at det er kaldt i det øvre laget av atmosfæren og varmt i de nedre lagene.
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.