Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Alle som holder med en fotballklubb, har en grunn til å holde med nettopp denne ene klubben framfor alle de andre. Geografisk nærhet, familie som holder med klubben, sjarm eller resultater avgjør gjerne. Det er mange grunner, og alle har sin historie. For meg var det tilfeldigheter som gjorde at Málaga CF ble min klubb.
 
Det er kanskje ikke så interessant hvordan en tilfeldig fyr fra Østlandet slumper til å bli Málaga- supporter, en malaguista på sin hals. Jeg tar det likevel kort. Fra jeg var en liten lyslugget gutt på to år har jeg reist på ferie nesten hver sommer til mine besteforeldres ferieleilighet i Los Boliches utenfor Málaga.
 
Magisk atmosfære på første kamp
Fotballinteressen har bestandig vært der, og fra rundt 2006 begynte jeg aktivt å følge med på Málaga på internett (det er tross alt min lokale klubb i Spania). Det skulle gå seks år før jeg reiste nedover for å se min første fotballkamp på La Rosaleda – og for en kamp det skulle bli!
Min første kamp på La Rosaleda fant sted den 22. desember 2012. På motsatt banehalvdel sto Real Madrid med superstjerner som Ronaldo og Benzema på laget. Kontrastene var store fra snø- og iskaos på Gardermoen til rundt 20 varmegrader og julebelysning i Málagas gater.
Utover dagen gikk det av både fyrverkeri og bluss, mens ivrige malaguistas varmet opp til kamp.
Det yrende folkelivet, de mange bodene med alt fra skjerf til mat og snacks og vakre La Rosaleda bør oppleves dersom du skulle få sjansen. Min første kamp på La Rosaleda så jeg fra høyt oppe på den ene langsiden. Stadion var tettpakka, atmosfæren var magisk, og støynivået hadde aldri tidligere blitt målt til høyere verdier (om en skal tro en kjempeskuffa resepsjonist på hotellet jeg bodde på, som for alt i verden skulle ønske han fikk fri til å gå på kampen).
 
Isco med første scoring
En målløs første omgang ble etterfulgt av en tidlig scoring etter pausen av Málagas Isco(som da spilte for Málaga CF). La Rosaleda eksploderte i gledesrus, høylytte hyl og rop – ren ekstase! Jeg var 100% solgt der og da. Málaga er og blir min klubb. Gleden fikk et skudd for baugen da Sergio Sánchez scoret et uheldig selvmål, men Roque Santa Cruz (for anledningen omdøpt til Roque Santa Claus), satt inn to raske mål i det 73. og 76. minutt.
Scenene som da utspilte seg på La Rosaleda er det knapt mulig å beskrive. Det ristet i betongen, folk løp frem og tilbake som gale, og gleden nådde nye høyder. Det betød lite at Benzema reduserte for Real Madrid drøye åtte minutter før full tid. Málagas supportere feiret som om de hadde vunnet Champions League.
Et bilde på hvordan resultatet knapt var til å tro på, er den eldre herren jeg møtte på vei tilbake til sentrum etter kampen. Han gikk sakte sørover, med to fingre opp på den ene hånden og tre fingre opp på den andre mens han mumlet «Real Madrid dos.. Málaga tres..» for seg selv. Han så på meg, smilte sitt breieste smil, og fortsatte nedover gata i sin sjokkerte tilstand. Jeg fikk spørsmål fra flere underveis til hotellet om hvordan kampen hadde gått, og om det virkelig var sant at Málaga hadde slått Real Madrid.
 
Mitt største fotballminne
Dette er et av mine største fotballminner, og en opplevelse som har ført til en urokkelig lidenskap for Málaga CF – uansett divisjon, uansett hvor mye tull og tøys klubbeieren finner på, uansett om det finnes bedre klubber å holde med.
I Málaga er det en egen sjarm, og har du muligheten, bør du som nevnt se en kamp på La Rosaleda. Jeg kan ikke love tilsvarende scener som da Real Madrid ble nedsablet for første gang på nesten 30 år på eget gress, men jeg kan gå langt i å love en riktig fin atmosfære, hyggelige mennesker, og en opplevelse du vil huske lenge. Vamos Málaga!

Arilds corner

Hurra! Fotballsesongen er i gang!
Nå snakker vi ikke lenger bare om heltene – herrene –, men også heltinnene – Málaga CFs fremadstormende kvinnelag.
Som de fleste fotballinteresserte har fått med seg har kvinne-fotballen virkelig slått igjennom med et brak i sommer. VM i Frankrike med USA som vinner, ble en gedigen suksess over hele verden.
Kvinnene stormer fram
Nå er også «de store gutta» i den kommersielle verden kommet på banen. Inntektene i alle ledd og for de fleste aktører øker dramatisk. Tv og media, sponsorer og samarbeidspartnere satser. Tilskuer-antallet, antall seere på tv og følgere på alle digitale plattformer, streaming-tjenester osv., øker raskt.
Klubber og forbund over hele verden satser og profesjonaliseres i alle ledd. Heltinner skapes og idealer etableres. Kjøp og salg av spillere går til himmels. Lønningene følger…
Dette blir spennende.
 
Dette er Málaga CF Feminino
Litt fakta om Malaga CFs damelag (se også på: www.malagacf.com ).
Malaga CF Feminio ble dannet allerede i 1992. De spilte 15 sesonger i første divisjon. De hadde også flere landslagsspillere. I 1998 toppet de med trippel: De vant La Liga, Cupa de la Reina og Super Copa. Snakk om storeslem !
Hva som skjedde videre vet vi ikke, men i dag spiller de i spansk andre divisjon. Gruppe 4. De har en lang og tøff sesong som startet 25. august og avsluttes 17.mai 2020.
Hvor og når de spiller, resultater etc. vil vi prøve å informere nærmer om på våre Facebook-sider – penaosopolar.com. Du finner også mye på Malaga CFs egne web-sider.
Men hva med herrefotballen?
Her flyter alt. Det kommer nye meldinger hver dag. Det har vært spillere ut og inn. Demonstrasjoner av supportere og av supportergrupper – også vår egen Peña Oso Polar.
Vi krysser i alle fall fingre for både damer og herrer og ønsker dem lykke til i sesongen 2019/2020. Vi som supportere skal stille opp så godt vi kan.
 

Kontakt med La Peña Oso Polar
Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre. Vi benytter Facebook og e-post.
Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF, ta kontakt på:
www.facebook.com/pena-oso-polar
E-post: penaosopolar@gmail.com
Av Fredrik Alnæs Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.