Månedsmagasinet på Costa del Sol
Voldsom skogbrann i Estepona · Stort dieselutslipp i Málaga · Nytt sykehus og ny byplan for Marbella

Voldsom skogbrann i Estepona · Stort dieselutslipp i Málaga · Nytt sykehus og ny byplan for Marbella

Voldsom skogbrann i Estepona (video)

Det er sommer, varmt og tørt og dermed sesong for skogbranner. Det er derimot ikke vanlig at hele 150 innbyggere blir evakuert av frykt for omfanget av brannene. Det var allikevel faktum i Estepona i løpet av mandag og tirsdag, der nærmere 200 brannmenn jobbet med å slukke flammene døgnet rundt. I løpet av tirsdag kom ytterligere 75 brannmenn fra de nærliggende provinsene til unnsetning, og først da begynte den omfattende brannen å komme under kontroll. Enda verre har det gått på Kanariøyene, der en skogbrann har herjet i et enormt område på mellom 8000 og 10.000 hektar. Etter å ha kjempet mot flammene i nesten en uke er brannen fremdeles ikke under kontroll.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Stort dieselutslipp i Málaga

malaga havn 
En mindre fergeulykke i havnen i Málaga har forårsaket et stort dieselutslipp på 8000 liter.
Takket være rask handling fra myndighetene ble det berørte området raskt isolert ved hjelp av spesielle nett som hindrer at store mengder diesel sprer seg i sjøen. Til tross for den raske aksjonen og den antatte minimale skaden, var dieselutslippet omtalt i alle lokale medier ettersom man undret seg over hvordan en ferge kunne forulykke i en havn og at dieselutslippet kunne være så omfattende.
 
 
 
{loadposition google_native} 
 
 
 

Nytt sykehus og ny byplan for Marbella

juanma moreno junta de andalucia 
Den nye presidenten for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, er en mann av store ord. Men så langt har det vært kraft bak ordene hans. Derfor skaper det optimisme når han nå lover at utvidelsen av Hospital Costa del Sol i Marbella vil stå klar før neste regionale valg i 2022. Det samme gjelder Marbellas byplan, som ikke har blitt revidert siden slutten av 1980-tallet på grunn av stadige konflikter mellom Marbella kommune og Junta de Andalucía i Sevilla. «En ny gjennomarbeidet byplan, som er godkjent av begge parter, vil sikre Marbella ny stabilitet og sikkerhet for nye prosjekter i byen,» mener Juanma Moreno.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.