Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Valgdagen er 09. september, og for nordmenn som oppholder seg på Costa del Sol er det mulig å stemme ved konsulatet i Fuengirola i perioden 01. juli til 30. august. Man kan i denne perioden avgi sin stemme på alle hverdager mellom kl. 10.00 og 13.00 (med unntak av eventuelle helligdager). Husk å ta med pass.
Hvem kan stemme?
• Norske statsborgere som har fylt eller fyller 18 år innen utgangen av 2019, og som er, eller har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge.
• Statsborgere fra andre nordiske land som er registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge senest 30. juni 2019. Krav til alder som ovenfor.
• Personer som ikke er norske statsborgere men har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge minimum de siste tre årene før valgdagen. Krav til alder som ovenfor.
 
For å stemme må man være innført i manntallet.
Norske statsborgere som har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge på et hvilket som helst tidspunkt og periode de siste ti årene før valgdagen blir automatisk ført inn i manntallet i siste bostedskommune. Har man ikke bodd i Norge de siste ti årene kan man søke om innføring i manntallet samtidig som man avgir stemme.
Særlige regler gjelder diplomat og konsulatpersonell og deres husstander.
Dersom man forhåndsstemmer i utlandet og senere befinner seg i Norge på valgdagen og stemmer, blir den nye stemmen ugyldiggjort. Det er altså forhåndsstemmen som er gjeldende i slike tilfeller.

For mer informasjon, se valg.no

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.