Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Valgdagen er 09. september, og for nordmenn som oppholder seg på Costa del Sol er det mulig å stemme ved konsulatet i Fuengirola i perioden 01. juli til 30. august. Man kan i denne perioden avgi sin stemme på alle hverdager mellom kl. 10.00 og 13.00 (med unntak av eventuelle helligdager). Husk å ta med pass.
Hvem kan stemme?
• Norske statsborgere som har fylt eller fyller 18 år innen utgangen av 2019, og som er, eller har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge.
• Statsborgere fra andre nordiske land som er registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge senest 30. juni 2019. Krav til alder som ovenfor.
• Personer som ikke er norske statsborgere men har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge minimum de siste tre årene før valgdagen. Krav til alder som ovenfor.
 
For å stemme må man være innført i manntallet.
Norske statsborgere som har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge på et hvilket som helst tidspunkt og periode de siste ti årene før valgdagen blir automatisk ført inn i manntallet i siste bostedskommune. Har man ikke bodd i Norge de siste ti årene kan man søke om innføring i manntallet samtidig som man avgir stemme.
Særlige regler gjelder diplomat og konsulatpersonell og deres husstander.
Dersom man forhåndsstemmer i utlandet og senere befinner seg i Norge på valgdagen og stemmer, blir den nye stemmen ugyldiggjort. Det er altså forhåndsstemmen som er gjeldende i slike tilfeller.

For mer informasjon, se valg.no

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet