Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utlendinger stemmer som aldri før · Ny plan skal redde de små byer · Stort filmprosjekt i Málaga

Utlendinger stemmer som aldri før · Ny plan skal redde de små byer · Stort filmprosjekt i Málaga

Utlendinger stemmer som aldri før

Flere utlendinger enn noensinne skal 26. mai til valglokalene, når det er kommunevalg. Myndighetene har registrert 81.763 valgberettigede utlendinger i Málaga-provinsen, hvorav 40.104 i tide har søkt og fått godkjent sin søknad om å stemme. Det er nesten halvparten av provinsens utlendinger, hvilket er ny rekord. Størstedelen av de utenlandske stemmene kommer fra EU landene, men de søramerikanske nasjonalitetene er også sterkt representert. Det som er helt klart, er at de utenlandske stemmene får stor betydning for det endelige valgresultat mange steder. Ikke minst i noen mindre kommuner som Viñuela i Axarquía, hvor 642 av de 1.699 stemmeberettigede innbyggerne er utlendinger.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Ny plan skal redde de små byer

Fylkesrådet i Málaga har vedtatt en ny plan, som har til formål å stoppe den innbyggerflukten som de siste tiårene har hersket i flere mindre kommuner i Málaga-provinsen. Fenomenet er velkjent – i hele Spania. Flere unge flytter til de større byene, og de mindre byene blir mer og mer avfolket. En ny rapport fra fylkesrådet viser dog at det største problemet for de små byene er den dårlige kommunikasjonen med de nærliggende og større byene. Rapporten konkluderer bl.a. med at en bedre infrastruktur vil få færre til å flytte ut, og sågar tiltrekke nye innbyggere. Derfor har fylkesrådet i år avsatt én million euro til å ferdiggjøre en ambisiøs tiårsplan med fornyet infrastruktur til og fra 40 mindre byer i Málaga-provinsen. Tiårsplanen vil få et budsjett på 50 millioner euro.
 
 

{loadposition google}

 
 

Stort filmprosjekt i Málaga

Et nytt stort filmprosjekt er på vei til Málaga. Det er nemlig besluttet at størstedelen av en film om Celine Dions liv skal spilles inn i Málaga. Innspillingene begynner allerede neste år, og filmen får et budsjett på 23 millioner dollar. Tittelen blir “The Power of Love”, og det blir den franske skuespillerinnen Valerie Lemercier som skal ha hovedrollen som den canadiske verdensstjernen. Deler av filmen legges til Canada, USA og Frankrike, men hovedvekten av opptakene skal skje i Málaga. Fjorårets film om rockebandet Queen, “Bohemian Rapsody”, ble en så stor suksess at en ny film om Elton John er på vei, før turen kommer til Celine Dion neste år.
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.