Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hektisk påskeuke · Eldre tar for mye medisin · Byggebransjen øker med 37 prosent

Hektisk påskeuke · Eldre tar for mye medisin · Byggebransjen øker med 37 prosent

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hektisk påskeuke

I samtlige byer i hele Málaga-provinsen vil de store påskeprosesjonene sette sitt preg på påsken. Påskeuken innvies i morgen, lørdag, og på søndag starter de første prosesjonene. Tradisjonen tro blir det et intenst program i de fleste byer til og med fredag i neste uke – spesielt i Málaga by, hvor hundretusenvis av mennesker følger påskeprosesjonene. Det anbefales derfor å ta tog eller buss hvis man ønsker å oppleve påsken i provinshovedstaden, som vil være stengt for all trafikk fra midt på dagen til etter midnatt.
De fleste byene i hele Spania bruker store ressurser på påskeuken, men spesielt i Málaga og Sevilla er lidenskapen og interessen helt enorm.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Eldre tar for mye medisin

Kvaliteten på den spanske legestanden, deres behandlingsmetoder og medisin er det ingenting galt med. Derimot er det en klar tendens til å skrive ut for mye medisin, og den utviklingen er det spanske legekollegiet ikke glad for. Det er en av de mange konklusjonene som ble trukket på deres årlige kongress, som i år ble avviklet i Málaga. Legene savner en bedre koordinering mellom spesialistene, for å sikre at det ikke utstedes dobbel mengde medisin til en person som får behandling for flere lidelser hos forskjellige spesialister. Legekollegiet mener at det spesielt er eldre som i dag tar for mye medisin og at 25 prosent av nye lidelser oppstår på grunn av bivirkningene av for mye medisin.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Byggebransjen øker med 37 prosent

Det går fortsatt fremover for byggebransjen. I Málaga-provinsen er det i årets første kvartal utstedt 2.149 byggetillatelser, hvilket er 585 flere enn i samme kvartal i fjor. Stigningen på 37 prosent er primært skapt i Málaga by (611 tillatelser) og i Estepona, som med 538 nye byggetillatelser i særklasse er den kystkommunen som har den største veksten. Til tross for fremgangen etterlyser konstruktørene flere byggeklare tomter og raskere ekspedisjon av nye byggesøknader for å kunne holde tritt med etterspørselen for nybygg og for å kunne føre opp nye prisgunstige boliger til kjernefamiliene, som i dag har problemer med å komme inn på boligmarkedet.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet