Månedsmagasinet på Costa del Sol
Peña Oso Polar – en del av Málaga CF-familien

Peña Oso Polar – en del av Málaga CF-familien

Vi deler fotballinteressen og engasjementet rundt kula med fansen, supporterne, publikum, spillere og hele denne store klubben.

Samlet gir dette mange positive (og noen negative) opplevelser og sosialt samhold. Alle gruppene stiller vi opp for klubben på forskjellige måter. Både på og utenfor hjemmestadion La Rosaleda i Málaga. Her skal vi se på noen av disse gruppene:

Malaguistas-fansen


Málaga CF er velsignet med en stor og trofast fanskare som stiller opp i tykt og tynt. De sees og høres på sine faste plasser på den ene kortsiden på La Rosaleda-stadion. De kalles malaguistas, og de har i skrivende stund 17.256 registrerte medlemmer.
Hjemmestadion La Rosaleda i Málaga by har til sammen 30.044 plasser. Selv om altså Málaga CF rykket ned til andre divisjon før denne sesongen, er det kjøpt ca. 20.000 årskort. Malaguistas-fansen er en stor og viktig del av totalen.

Supporterne


Málaga CF har 42 supporterklubber som er godkjent av klubben som offisielle supporterklubber.
Peña Oso Polar (Oso Polar er spansk og betyr Isbjørn) er én av de offisielle, godkjente supporterklubbene og er den eneste norske. Vi er i godt selskap med andre, offisielle, supporterklubber, de fleste fra ulike steder i Spania, men også med medlemmer fra mange andre land. Vi er ikke så mange som malaguistas, men vi er en viktig del av totalen.

Publikum


Det er publikum som er med på å fylle La Rosaleda fra kamp til kamp. Mange kommer fra Málaga og omegn, men det er også mange besøkende på Solkysten, venner og bekjente, fotballinteresserte, samarbeidspartnere og sponsorer, etc.
 Det blir en flott blanding av gamle og unge, barn, kvinner og menn. Alle ønskes velkommen på La Rosaleda. Her er det en vennlig og fin stemning.

Spillerne og klubben


Spillere kommer og går. Slik er fotballen. Men det er klubbkultur, identitet og sjel som er viktig.
For oss på tribunen går tankene til Liverpool FCs hjemmebane Anfield og The Cop med deres berømte sang «Youl´l neve walk alone».
Fra spillerne savner vi en takk til publikum etter matchen. Tankene går til det Islandske landslaget som bestandig samler seg foran fansen etter matchen. De tar sitt berømte «vikingebrøl» som takk for all støtten og som «peptalk» for videre innsats. Her har Málaga CF og deres spillere mye å hente.
Spillerne kan samle seg foran supporterne som står samlet båk mål i malaguistas-svingen etter matchen og takke for innsatsen. Det er bestandig nyttig å ha en 12. spiller på banen.
Summen av dette er de verdier klubben er bygget på og som alle jobber for hver dag. Vi gleder oss til mange fine fotballopplevelser framover. Vi vil være med!

Kampdatoer og tider endres


Dag og tid er satt opp i begynnelsen av sesongen som veiledende. 
Dette endres under marsjen. Her er det TV-selskapene som bestemmer. Eksakt dag/tid bestemmes noen uker før kampstart. Følg med på: www.malagacf.com.
Det er surt å ha planlagt matchdag lang tid i forveien, bare for å oppleve at matchen allerede er spilt.
Pena Oso Polar med eget supporterseil på tribunen
Vår supporterklubb Peña Oso Polar har nå fått på plass eget supporterseil ved våre faste plasser på hjemmestadion La Rosaleda i Málaga by. Her er noen av våre medlemmer på plass for å heie Málaga CF fram til en ny seier.

Kontakt med Oso Polar

Vi i Pena Oso Polar arbeider hele tiden med å gjøre tilbudet til medlemmer, følgere og alle som vil være med, bedre og bedre. Vi benytter Facebook, e-post, munn- til munnmetoden, røyksignaler, etc. etc.
Det Norske Magasinet er også viktig for Oso Polar for å nå flest mulig med informasjon.
Vi vet også mange søker på Google og andre søkermotorer etter informasjoner før de skal på fotballkamp med Málaga CF eller når de skal reise sydover.
 
De kan også søke direkte på: 
www.facebook.com/pena-oso-polar

E-post: penaosopolar@gmail.com
Snart har vi også på plass vår nye webside: www.penaosopolar.com
 
Av Arild Kristiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.