Månedsmagasinet på Costa del Sol
Unicaja i ny, stor fusjon · Hundeiere skal gjøre rent etter hunden i Benalmádena
 · Ny regionalregjering på vei

Unicaja i ny, stor fusjon · Hundeiere skal gjøre rent etter hunden i Benalmádena
 · Ny regionalregjering på vei

Unicaja i ny, stor fusjon

Det har skjedd mye for Málagas lokale sparebank de siste fem-ti årene, og noe tyder på at det nå kommer til å skje enda mer. Forhandlingene om en fusjon med den nordspanske banken Liberbank er nemlig en realitet. Unicaja har tidligere overtatt Banco Ceiss, og ble for et par år siden, med stor suksess, børsnotert. Derfor heter Unicaja nå Unicaja Banco. Liberbank har i dag sete i Asturia og er resultatet av en fusjon mellom de fire sparebankene i Asturia, Extremadura, Castilla La Mancha og Cantabria. Også Liberbank ble for et par år siden børsnotert. Blir fusjonen en realitet vil Unicaja Banco bli Spanias sjette største bank med aktiva for 96.000 millioner euro og 10.800 medarbeidere fordelt på 1.800 filialer. Bølgen av fusjoner i den spanske bankverden begynte ved finanskrisens utbrudd i 2008. De mindre sparebankene kunne ikke klare seg uten hjelp, og regjeringen måtte gi statsstøtte, mens en omfattende plan for fusjoner, nedskjæringer og børsnoteringer ble utført.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Hundeiere skal gjøre rent etter hunden i Benalmádena


Benalmádena kommune har nettopp vedtatt en ny forskrift som påbyr hundeeiere å gjøre rent etter hundene sine når de har tisset på offentlig sted. Når en hund tisser på gater, smug, på en mur eller eiendom, skal kommunens hundeeiere derfor nå gjøre rent etter sine husdyr. Derfor skal alle hundeeiere fra i dag av ha en flaske med såpevann med seg når de lufter hunden. Har de ikke det, er det lokalpolitiets oppgave å utstede en bot. Kommunen har foreløpig ikke fastsatt botens størrelse.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Ny regionalregjering på vei

Forhandlingene mellom Partido Popular og Ciudadanos i Andalucía er i full gang. Begge partier innrømmer at forhandlingene er vanskelige, men de vil heller ikke miste muligheten for et systemskifte etter 36 år med sosialistisk styre. Og så skal de også ta høyde for VOX i det nye regjeringsgrunnlaget. Det nye partiet i andalusisk politikk har ikke behov for å komme med i regjeringen, men de vil høres og ha merkesaker gjennomført, for at de skal gi sin støtte til en ny regionalregjering. VOXs tolv mandater er avgjørende for et nytt borgerlig flertall i det andalusiske parlamentet.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.