Månedsmagasinet på Costa del Sol
Eventyret ble til virkelighet

Eventyret ble til virkelighet

Det er mange etniske norske som flytter til Spania og som i løpet av noen år har blitt eier av forskjellige forretninger, som har ført til økonomisk gevinst.
 
En av disse norske er Lill Lamenza, som for første gang kom til Spania for 36 år siden. Hun startet sin eventyrlige karriere med å være guide for reiseselskapet Tjæreborg (om noen husker dette)uten å kunne et eneste ord av det spanske språket. Vi forstår at rollen hun utførte som guide for reiseselskapet var perfekt og fra det tidspunktet ble hun ”forelsket” i det spanske landet og ville derfor utvikle en egen forretning, som hun selv eide. Vi har møtt henne i Fuengirola, Malaga hvor Lill har startet bedriften Lamenza Nielsen Advokaterispania, hvor det gis hjelp med alt innenfor tvistesaker, arveoppgjør, utarbeide et testamente, kjøp og salg av leiligheter og ikke minst hjelp til med å utfylle selvangivelse.
Tidligere har Lill arbeidet som eiendomsmegler og dette var starten på hennes kunnskapsnivå, som nå har hjulpet mange, både turister og residenter fra de nordiske land. Dessuten har Lill drevet egen restaurant, vært sterkt engasjert i salg av ekte spanske møbler, jobbet i egen bedrift innenfor film og reklamebransjen. Dette er en dame med mangesidige kunnskaper, som hun holder godt vedlike. All denne virksomheten over 36 år har ført til at hun drifter og eier Lamenza Nielsen Advokaterispania.
Lill har kontor mellom tog – og busstasjonen i Fuengirola, hvor hun startet sitt nye arbeide for bare ett år siden. Du møter her en blid og hyggelig dame som gir deg den hjelpen du trenger for å løse ditt problem. Hun sier at service og det å oppnå gode resultater er hemmeligheten med å få fornøyde kunder, eller klienter som det heter på advokatspråket.
Her om dagen møtte vi en norsk bileier som måtte skifte kompressoren på bilens klimaanlegg. Det ene verkstedet skulle ha NOK 7.000, alt inkludert, mens det andre verkstedet tok NOK 3.500 for samme arbeidet. Dette er bare en liten ”remainder” på at det ikke behøver å lønne seg å gå til det den første bedriften som tilbyr ulike arbeider. For nordiske beboere i Spania kan det faktisk lønne seg og undersøke de forskjellige bedrifter innenfor de ulike områder som tilbyr et bestemt arbeide. Lill sier da vi har fortalt denne lille historien, at det er store prisforskjeller for samme arbeid i Spania.
På bare ett år er det kommet mange klienter fra hele Solkysten. Lill, eller Lamenza Nielsen Advokaterispania, har et meget stort nettverk av advokater, som arbeider innenfor ulike spesialfelt.
 
Du kan kontakte dem på tlf. +34 952 638 556, eller lill@advokaterispania.com
For mer informasjon, se www.advokaterispania.com
Av Franch Hagerup

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.