Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stort utviklingsprosjekt på vei · Konkurranserådet blander seg inn i debatten om utleieleilighetene · Innovativt fyrverkeri skyter Málagas byfest i gang

Stort utviklingsprosjekt på vei · Konkurranserådet blander seg inn i debatten om utleieleilighetene · Innovativt fyrverkeri skyter Málagas byfest i gang

Stort utviklingsprosjekt på vei

Mens regjeringen investerer stort i å få nettverket til hurtigtoget AVE utvidet i hele Spania, jobber andre allerede med fremtidens tog. Det vil si, et tog som i fremtiden vil være enda hurtige enn AVE-togene, som i dag bl.a. bringer passasjerer fra Málaga til Madrid på to timer og tyve minutter. De nye togene heter ”Hyperloop One” og er et privateid prosjekt fra virksomheten Virgin. Virksomheten har nettopp kjøpt opp 19.000 kvadratmeter i industrikvarteret i Bobadilla, mellom Antequera og Granada, hvor 250 utviklere fra år 2020 og ti år frem i tid skal jobbe med å få fremtidens tog på skinner. Prosjektet har et budsjett på 431 millioner euro.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Konkurranserådet blander seg inn i debatten om utleieleilighetene

Det spanske konkurranserådet (CNMC) går nå aktivt inn i debatten om de mange utleieleilighetene, noe som de seneste par årene har eksplodert i flere byer og områder, bl.a. Málaga. Saken er den at flere store kommuner som Madrid, Bilbao og San Sebastián, alene har satt en begrensning på mengden av boliger som kan leies ut. Dette strider mot de frie konkurransereglene mener rådet, som understreker at den type lovverk skal komme fra sentral- eller regionalregjeringen. Utleieportalen HomeAway forteller i sin siste rapport at mengden av leieboliger har steget med 32 prosent de siste to årene. Det er spesielt den store mengden av nye utleieboliger i byene som har skapt misnøye blant de lokale innbyggerne.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Innovativt fyrverkeri skyter Málagas byfest i gang


Kreativiteten får fritt spill når et 13 minutter langt fyrverkeri på fredag natt kl. 24.00 skyter den årlige feriaen i gang i Málaga. Kommunen lover et nytt, annerledes og innovativt fyrverkeri, som har blitt designet av bedriften Ricasa, som sto for fyrverkeriet til åpningsseremonien til De Olympiske Leker i Sydney i år 2000. Til fyrverkeri-showet i Málaga vil det bl.a. være komponert et spesielt stykke musikk. Byfesten begynner på fredag og løper frem til mandag – uken etter. Vanen tro vil det være massevis av aktiviteter, fest og mennesker på feria-plassen nær kongressenteret og i Málaga sentrum.
Det forventes over fem millioner besøkende i byen i disse dagene, hvilket betyr at det er vanskelig å komme inn til byen med egen bil, og nesten umulig å finne parkeringsplass. Derfor anbefales det at man benytter seg av kommunale transportmidler. Fra de nordlige og østlige delene av provinsen anbefales det at man velger buss og tog, og fra Fuengirola, Benalmádena og Torremolinos anbefales det å ta toget.
Les mer på www.feriamalaga.es
 
 
{loadposition google}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.