Månedsmagasinet på Costa del Sol
Dem som elsker vinteren besøker ofte skisportsteder under den kalde årstiden for å nyte snø og hvite bakker, og det må innrømmes at det er noe magisk over f.eks. Sierra Nevada, når snøen ligger tykt der, sammenlignet med uten snø. Men om du begir deg ut på veiene på vinterstid er det bra å være vel forberedt, spesielt siden is og snøvær kan dukke opp overraskende fort.
Her følger noen gode tips fra Liberty Seguros før du drar på biltur om vinteren:
 
1. Sjekk været
Varm opp bilen før du kjører i kaldt vær. Om værmeldingen viser dårlig vær er det best å vente til stormen er over, om mulig. Dersom du absolutt må kjøre bør du informere dine nærmeste om dine planer og om hvilken vei du tar på forhånd.
Om du kjører deg fast på et ukjent sted – forlat ikke bilen! Sett ut varseltrekanter både foran og bak bilen, samt kontroller at eksosrøret ikke er tettet til.
 
2. Forbered bilen
Lever bilen inn til mekanikeren før du reiser for å kontrollere tenning, bremser, ledninger, slanger og viftereim, tennplugger, vifte, drivstoff- og luftfilter, batteri, dekkslitasje, lufttrykk samt frysevæskenivået.
 
3. Vær klar over hvordan du unngår en ulykke
Iblant kan været overraske, til tross for liten eller ingen nedbør. Noen tips:
• Bruk aldri radialdekk med andre dekktyper.
• Om mulig, unngå bruk av håndbrekk i kulde, regn og snø.
• Ikke bruk cruisekontroll i vintervær.
• Se til at tanken er minst halvfull.
 
4. Ikke dra av sted uten dette
Noen saker bør du alltid ha i bilen i tilfelle du havner i en nødsituasjon, som f.eks. reservedekk fylt med luft, hjulkryss og jekk, spade, startkabler, kjettinger, verktøy, lommelykt og ekstra batterier, varseltrekanter, førstehjelpsskrin, is-skrape, høyenergimat med lang holdbarhet, pledd og hansker.
Glem heller ikke nummeret til din veiassistanse!
 
Liberty Seguros veiassistanse er bemannet døgnet rundt, samtalen er gratis, og operatørene snakker engelsk. Tlf. 900 101 369.
 
For mer informasjon eller for et uforpliktende tilbud, se: www.libertyexpatriates.es eller få informasjon om hvor du finner din nærmeste forsikringsmegler ved å ringe: 91 342 25 49.
Av Liberty Seguros

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.