Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2017!

Velkommen til Det Norske Magasinets juli/august-utgave 2017!

Så er omsider sommeren over oss for fullt, nok et skoleår har passert for våre barn, og det er sommerferie! For oss og alle som har barn i den spanske skolen kan dette dog også by på en utfordring; hva i all verden finner man på med barna, som har nesten 3 måneders sommerferie? Ikke for det, den norske skoleferien er som kjent også lang, og det kan selvsagt være like vanskelig å holde barna underholdt i 2 måneder også.
 
Her må jeg forresten stoppe opp, og nesten korrigere meg selv litt, for trenger egentlig barna å bli underholdt av oss voksne til enhver tid? Vi er så heldige å bo i et land som innbyr til en utendørs livsstil, det er godt og varmt, og det finnes en hel masse aktiviteter og ting å gjøre på for barn overalt – er det ikke ris til egen bak å gjøre barna avhengig av oss voksne for enhver ting de skal delta på, i og med? Jeg tror det, og samtidig synes jeg det er viktig for barnas egen utvikling å måtte være oppfinnsom, å lære seg å være forsiktig når de f.eks. klatrer i trær, og siden livet verken som barn eller voksen er bare gøy og spennende hele tiden, må også barn lære seg til å kjenne på det som vi ofte betegner som kjedelig. Det må rett og slett være ok å kjede seg iblant!
 
Apropos ferie, fra Norge er mange av oss vant med å reise bort i sommerferien, og da ofte til «syden» for sol og varme. Når vi nå er så heldig å bo hele året i «syden», og attpåtil i en del av Europa og Spania som tilbyr en hel rekke med utfluktsmuligheter, blir det nok mange turer både hit og dit, både dagsturer og turer av litt lengre varighet. Vi kjøpte nylig et stort telt hos Decathlon for 99 euro, som rommer 5-6 mennesker, samtidig som det er meget enkelt og raskt å sette opp. Det har allerede vært testet ut på Costa Tropical, hvor vi tilbrakte en helg sammen med venner. Barna elsket camping, ja, til og med min kone Veronica fikk sansen for å telte, noe hun aldri hadde drømt om på forhånd!
 
I skrivende stund driver vi å planlegger hvor ferden skal gå i sommerferien, og teltet blir med på lasset. Bilen er forsikret for kjøring i Europa og Afrika, og det grønne forsikringsbeviset er ankommet i posten. Dermed er alle muligheter åpne, og landegrenser kan krysses. Vi har svært lyst til å besøke Huelva-provinsen i Spania, kombinert med et opphold på Algarve-kysten i Portugal, hvor jeg jobbet som guide i min ungdom (den ungdommen som heldigvis aldri har tatt slutt!).
 
Alternativt kjører vi den korte turen til Algeciras og tar bilen med på fergen over til Marokko, og kjører og camper langs Middelhavskysten og i Rif-fjellene på den afrikanske siden. Vi trives godt i Marokko, og litt av sjarmen er å kjøre rundt på «feelingen» uten å ha bestilt noe på forhånd. Da har man også muligheten til å stoppe akkurat der man måtte føle for det, eller eventuelt å kjøre videre hvis et sted ikke innfridde til forventningene.
 
Et tredje alternativ er å kjøre opp langs den spanske kysten til Costa Blanca, og derfra videre til Barcelona, med en tur innom det lille landet Andorra som et mulig høydepunkt. Denne strekningen er en del og region av Spania som vi ikke enda har besøkt, og i mitt foreløpige mål på å besøke 100 forskjellige land i verden hadde det vært perfekt å inkludere Andorra – som i tillegg ser ut til å være et spennende og vakkert land.
 
Hvor turen vår gikk kan du lese mer om etter sommerferien, når det neste magasinet kommer ut i september. Om dere kjære lesere har noen ferie-tips, og gjerne med et bilde fra årets sommerferie med utgangspunkt fra Costa del Sol, så er det bare å sende noen linjer til oss – vi hører svært gjerne fra dere.
Fortsatt god sommer!
Tom Halvorsen
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.