Månedsmagasinet på Costa del Sol
Hvert ansikt har sin historie

Hvert ansikt har sin historie

Vi skal huske å være snille med kroppen vår og lytte til den. Det glemmer vi ofte, og den ene dagen glir over i den neste. Det er forbausende mange som har en hverdag med stress og smerter, som blir ignorert, eller lindret med smertestillende tabletter.
Med våre etter hvert tre års erfaring med Medisinsk Termografi har vi møtt mange klienter med alle mulige utfordringer. Denne måneden ser vi på tre vidt forskjellige ansikt med hver sin historie. Men først vil jeg bare gi en kort forklaring på hvordan termografi virker.
Når vi gjør en Medisinsk Termoskanning av kroppen kan vi ved hjelp av varmen se hvor det er betennelse, skader og redusert funksjon i kroppen, og vi får også et bilde av hvor stort område det dreier seg om. Kroppen er nemlig smart. Er det problemer et sted, sender den mer blod til området for å reparere skaden. Den økte blodgjennomstrømningen gir varme, og det ser vi ved muskelskader, betennelser i ledd, organer eller kjertler.

8 graders forskjell på hvit og mørkeblå – hvit er varmest.
De tre eksemplene er tilfeldig valgt, og avspeiler hvordan en medisinsk termografi kan se ut, uten at det er umiddelbare symptomer, skader eller smerter i ansiktet.
Den første hadde hyppige mavesmerter, tung pust, halsbrann, vondt i hoften, og innsnevrede blodårer ut til hender og fingre, de såkalte hvite fingre.
Den andre hadde vært ute for et trafikkuhell for 20 år siden, hvor hun fikk et bekkenbrudd, som resulterte i daglige smerter i ryggen og ned i benet, samt forstoppelse og hyppige blærebetennelser.
Den tredje ville ha en helsesjekk, tilsvarende det at hun kjørte sin bil til service hvert år for sjekk av bremser, motor, skift av olje, filtre, viftereim, m.m.
 
Ansigt foto1
Foto 1 viser varme i høyre side av munnen, noe som tyder på mild irritasjon/infeksjon i en tann, muskelspenninger i pannen, hals og nakke.
 
 
Ansigt foto2
Foto 2 viser varme i begge sider av munnen – mest høyre, som er infeksjon i en tann, eller irritasjon av tannkjøttet på begge sider av munnen. Vi ser også muskelbetennelse i pannen, mest høyre side, og på fremsiden av halsen.
 
 
Ansigt foto3
Foto 3 viser både infeksjon i en tann og bihule-betennelse. Varmen over nesen og rett mellom øynene er tegn på bihule-betennelse. De to røde ”kanalene”, som går fra munnen og ned under haken er lymfesystemet, som jobber ”overtid” på grunn av infeksjonen og bihule-betennelsen. Lymfesystemet er en del av immunforsvaret, og her ser vi at det virkelig jobber.

Felles for alle tre klienter var at vi fant uventet ”skjult betennelse” i deres ansikt. Ytterligere matchet det nivået av betennelse de hadde i ansiktet, med deres betennelse i kroppen, dvs. at jo mer betennelse i ansiktet, desto mer i kroppen.
Vi fant også infeksjoner, skader og nedsatte funksjoner andre steder i kroppen, tilsvarende deres historie.
Poenget er at jo mer infeksjoner, jo flere skader eller reduserte funksjoner vi går rundt med, jo mer jobber hele ens immunforsvar på overtid. Dvs. problemer i fordøyelsessystemet kan vise seg i økt betennelse i gummer og tenner, ryggproblemer ses i nakke, kjeve og panne, kneproblemer avspeiles i bihulene. De forskjellige organsystemer påvirker hverandre og henger sammen i en helhet.
Hvis vi går og plages med noe over lengre tid, er det ofte flere infeksjoner i kroppen – akkurat som vi ser med de tre klientene her.
Om vi griper fatt i et ”hjørne” forbedres hele kroppen
Sørger vi for å spise og drikke riktig for å styrke og bygge opp vårt immunforsvar er vi på rett vei. Spesielt er det viktig at vi lærer å lytte til vår kropp, og kjenne etter på hva som gjør oss godt. En måte å gjøre det på er å kjenne etter på hvordan vi har det rent energimessig, når vi har spist eller drukket noe. Vi skal jo gjerne få mer energi og overskudd av det, og ikke føle oss trette, tungpustet eller ha halsbrann. Det er utrolig hvor hurtig det kan skje en forandring når vi drikker rikelig med vann, får grønne smoothies eller juicer, bedriver litt mosjon, får vitaminer og mineraler, forskjellige kost-tilskudd, går i sauna, får foretatt den årlige tannlegesjekken, driver med yoga, får massasje… Det er riktig så mange ting vi kan gjøre, og jeg vil anbefale å starte med de to eller tre ting som passer best.
Det fine er at disse ”små” endringene i livet virkelig kan utgjøre en forskjell og kan komme infeksjonene til livs. Ansiktet avspeiler hele kroppens tilstand, og det kan hurtig ses en forbedring ved oppfølgning.
Våre tre klienter har nå satt i gang med livsstilsendringer, og vi gleder oss til å følge dem.
 
Vel møtt i termografien – vi gleder oss til å se deg!
www.vitafakta.es
Av www.vitafakta.es

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.