Månedsmagasinet på Costa del Sol
Susana Díaz melder sitt kandidatur – Store planer for Tivoli World – Landsbyer kan forsvinne

Susana Díaz melder sitt kandidatur - Store planer for Tivoli World - Landsbyer kan forsvinne

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Susana Díaz melder sitt kandidatur

Etter flere måneders spekulasjon er det nå slått fast at presidenten for Junta de Andalucía stiller opp til formannsvalget i PSOE. Susana Díaz har hittil gått stille i dørene, og har sannsynligvis ikke villet presentere sitt kandidatur før hun hadde loddet stemningen blant partimedlemmene. Den 26. mars presenteres hun som den tredje og siste kandidaten til formannsposten, i et sosialistparti som higer etter nytt blod og stabilitet, etter tre katastrofevalg på rad. Pedro Sánchez, som ble forkastet på høsten, forsøker seg på et come-back. Tredje kandidat er Patxi López, som tidligere var president for den regionale regjeringen i Baskerlandet.
 

Store planer for Tivoli World

Etter flere års stillstand er det nettopp blitt presentert nye planer for den gamle fornøyelsesparken i Benalmádena. -Og planene er meget ambisiøse. Eieren vil modernisere og utnytte parkens areal bedre, slik at det i det nye Tivoli også blir plass til et hotell, en konsertsal, kinoer og nye kontorbygninger. Store deler av disse nye tiltakene skal oppføres på den nåværende parkeringsplassen, som skal legges under jorden. Kommunen ser positivt på de nye planene, men utelukker ikke at det rent administrativt kan ta flere år for å få prosjektet godkjent. Tivoli World eies i dag av entreprenør-gruppen Tremón, som for snart ti år siden kjøpte fornøyelsesparken av forretningsmannen Rafael Gómez, da dennes byggegruppe Arenal 2000 begynte å komme i vanskeligheter.
 

Landsbyer kan forsvinne

Blant Málaga-provinsens 103 landsbyer er 30 i dag så lavt befolket, at de står i seriøs fare for å dø ut i løpet av 10-20 år. Disse landsbyene kjennetegnes ved at de har et sterkt fallende innbyggertall, som i dag er på under 1.000 personer, hvorav flesteparten er pensjonister. Både lokalt, regionalt og nasjonalt er det enighet om at det er en skam, hvis flere lokalsamfunn dør ut. Derfor foreslår borgermesterne i to av de aller minste kommunene, Salares med 181 og Àrchez med 482 innbyggere, en særskilt ”barne-utbetaling” for å motivere foreldre med barn til å bli i deres hjemby, i stedet for å flytte til en større by. I tillegg foreslås støtteordninger for renovering av forfalne, etterlatte boliger, som kan leies ut til nye borgere for spesielt lave priser. På landsbasis er eksistensen til nesten 1.500 landsbyer truet.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet