Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk Forening April 2016

 

Så er vinteren over nok en gang. Det er vår i Spania, og det er vår i Norge og alle som har vinteropphold på Solkysten pakker kofferten og drar mot nord. Mot hvitveisblomstring, løvsprett og lyse sommernetter.

Alle er vi takknemlige for å få være her i solen. Nyte lyset, det sosiale samværet og alt det fantastiske Spania har å by på av mat, kultur, historie og natur.

Aktiviteten i Norsk Forening med sine undergrupper har vært større enn noensinne. Det har vært hyggeaftener og medlemsmøter, vårfester og flere spennende turer.

På boulebanen møtes de fleste tre dager i uken. Vi kommer oss ut, og de som har kroppslige plager og ikke lenger er så sterke, deltar også. De synes de har godt av litt bøy og tøy og bevegelse på boulebanen – som alltid er preparert og nyraket når vi kommer. Det er det Ingvar Torsholt som står for. Han møter tidlig med raken sin så alt er klart når spillet starter klokken elleve. Stor takk til Ingvar som trofast møter hver gang.
Vi regner med at spillet fortsetter så lenge folk møter på banen.

Alpingruppen går sin siste tur søndag 17. april. Det er Solveig og Øivind Tangen og Olaf Jakhelln som leder gruppen. (I forrige nummer snek det seg inn en feil om at Solveig Tandberg var med i lederteamet. Det er altså feil. Det skulle være Tangen og ikke Tandberg. Solveig Tangen har hatt oppgaven i mange år.) Lederne organiserer turene, prøver å finne nye vandreveier, ordner en sjelden gang en overnattingstur, og planlegger fester. Sist var det vårfesten på Restaurante Mix Lounge 10. mars. Over femti deltagere koste seg med nydelig mat og hyggelig selskap. Stor takk til arrangørene.

Malegruppens utstilling i Sjømannskirken i Calahonda nærmer seg avslutning, og gruppen har hatt det siste kunstnertreff i sine egne lokaler. Fremmøtet var godt til tross for kollisjon med et annet arrangement. Det var mye god mat og drikke å få kjøpt.
Det var ingen ekstern kunstner som foredro denne gangen, men lederen av gruppen, Knut Kråkevik, inspirerte til et prosjekt der gjestene ble invitert til å male et bilde i fellesskap. Vi takker Knut Kråkevik og Gunvor Sørhus som får det til slik at de som har lyst, kan ha et flott og inspirerende sted der de kan møtes og gå å male når det passer.

Turer
Den 16. mars hadde Norsk Forening i samarbeid med Ruta Solar en ny flott utflukt, denne gang til Écija, en by som ligger midt oppe på de andaluciske sletter, på vei mot Sevilla. Byen har en 3000-årig historie og er virkelig verd et besøk. Beliggenheten ved Genilfloden gjorde kontakten med Roma enkel og rimelig. Stor handel førte til store rikdommer. Vi besøkte et museum der. Vi kunne se godt bevarte gulv fra romertiden. Disse var gravet frem på 1990-tallet, og er noe av det flotteste som er bevart av romerske mosaikker. Fantastisk å se for den som er kunsthistorisk interessert. Og er det noe spanjolene kan, så er det å lag museer.
På 1700-tallet bodde det en rekke adelsmenn i Écija, og byen blomstret. Det ble bygget kirker og palasser og paléer. Dette var i barokken, og alt er rikt utsmykket. Vi kunne telle en rekke barokktårn der vi befant oss inne i byen.
Vi syntes vi fikk for liten tid i denne spennende byen for kjøreturen var ganske lang, så vi blir nok nødt til å ta turen en gang til.

Påskeaftenslunsj
I påskeuken holdt Foreningen stengt. Men påskeaften ble det arrangert lunsj for Foreningens medlemmer. Det var dekket til førti gjester, og en gjeng av ildsjeler hadde laget en fantastisk buffet med alt mulig godt. Det ble sanger og påskequiz, og det hele ble avsluttet med et imponerende dessertbord. Det var såvidt vi kunne komme oss hjem. Tusen takk.

Styret
Den 4. april holdes vårens siste styremøte. Der vil høstens planer bli lagt. – Så minner vi om at Foreningens lokaler holdes stengt for sommeren fra 23. april. De åpner igjen 19. september.

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer. God reise til alle som drar hjem til Norge, og vel møtt til høsten.
Og til sist: En stor takk til alle som er med og holder Foreningen levende og aktiv, og til alle som bruker av sin tid og sine krefter til glede for oss alle.

GOD SOMMER

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.