Månedsmagasinet på Costa del Sol
 
waterloo1

Støtt cancerhospice Cudeca og få samtidig alle tiders konsertopplevelse. Slik lyder oppfordringen til alle når Europas beste Abba-tribute spiller til inntekt for Cudeca på festningen i Fuengirola 16. april.

 

I 1999 stilte de opp på en talentkonkurranse på svensk tv. To år senere opptrådte de foran tusenvis av publikummer på verdens ledende spillesteder. Camilla Dahlin og Katja Nord har sunget sammen siden tenårene, men at de skulle bli verdenskjente på å etterligne, synge og opptre som de to originale Abba-frontfigurene, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad, hadde de aldri drømt om.

”Vi startet helt fra bunnen, men nøt godt av den personlige oppbakkingen fra Benny Andersson og Björn Ulvaeus som trodde på oss. Prosjektet tok for alvor form da Owe Sandström, mannen bak Abbas kostymer og sceneshow, ble trukket inn i prosjektet,” forklarer Camilla og Katja som med musikerne Mats Hedén og Anders Hedin utgjør Abba-tributen Waterloo.

Verden rundt

2001 ble året for Waterloos helt store gjennombrudd. Bandets storslåtte konsertprosjekt ”The Show – a Tribute to Abba”, som presenterte alle de største Abba-hitten med symfoniorkester og et fantastisk sceneshow, ble voldsomt populært blant verdens mange Abba-fans.

”The Best Abba Since Abba” lød anmeldelsen fra Abbas offisielle internasjonale fanklubb. Konsertprosjektet ble så populært at bandet i dag har opptrådt for over to millioner publikummere i 38 forskjellige land fordelt over fem kontinenter.

”Det hele har vært som en fantastisk reise. Og alt tyder på at den vil vare lenge ennå,” forteller Camilla og Katja. De hadde aldri drømt om å skulle opptre for fulle hus på så kjente spillesteder som Hollywood Bowl, Royal Albert Hall og Wembley stadion.

Til en konsert i Sao Paolo i Brasil for noen år siden kom det 80.000 publikummere.

”Det var helt uforklarlig. Men det viser klart at Abba lever i beste velgående. Vi er bare stolte over å være med på å holde legenden i live,” avslutter de to Abba-jentene.

16. april bringer de legenden til Castillo Sohail i Fuengirola. Det blir deres første konsert noensinne i Málaga-provinsen.

Vakre Castillo Sohail

Den gamle middelalderborgen i Fuengirola hører til blant Andalucías flotteste konsertsteder. Men slik har det ikke alltid vært. Castillo Sohail har vært hardt utsatt for mange av fortidens mange kriger og nesten vært bombet ned til grunnen. Derfor var festningen i store perioder av det 19. og 20. århundret på private hender fordi staten ikke hadde noe å bruke ruinene til. Men i 1989 kom Castillo Sohail igjen på kommunens hender, og i perioden 1995-97 ble festningen restaurert og delvis gjenoppbygget. Det avvikles i dag 10-12 årlige konserter på Castillo Sohail, samt en rekke andre kulturelle aktiviteter.

Paul Maxwell & Sandi

Det blir masser av underholdning og god musikk hele kvelden på Castillo Sohail 16. april. Klokken 19.00 opptrer danske Sandie Ann Nielsen med sitt band Auralyn Waves. Sandie vil synge det beste av sin egen musikk, kombinert med covernumre i en miks av rock, funk og soul.

En times tid senere inntar Paul Maxwell scenen – han er også kalt The Piano Man. Paul Maxwell er fast inventar på de beste spillestedene i Marbella og har flere ganger opptrådt med prominente navn som Lionel Richie, Gary Moore, Michael Bolton og Ricky Martin. Paul Maxwell spiller blant annet det beste fra Elton John, Louis Armstrong, Tom Jones og Tina Turner, kombinert med sin eget musikk. Alt sammen i fint selskap med sitt flotte, hvite piano.

Litt om Cudeca

Cancerhospice Cudeca har siden etableringen i 1992 tatt hånd om mer enn 9.000 cancerpasienter på Costa del Sol. Noen blir innlosjert på Cudecas hospice i Benalmádena, mens andre får den daglige behandlingen og omsorgen i sine private hjem. Alle cancerpasienter kan søke hjelp hos Cudeca. Kjønn, alder, religion og nasjonalitet spiller ingen rolle. Bare det siste året har Cudeca tatt hånd om over 1.000 pasienter. Og antallet stiger år for år. Derfor trenger cancerhospicet flere ressurser. Bare åtte prosent av Cudecas budsjett kommer via offentlige tilskudd. Hele 92 prosent sikres via private donasjoner, gjenbruksbutikker og en lang rekke veldedighetsarrangementer. 

Billettpriser & -salg

Billetter til konserten koster:
Ståplass 18 euro og sitteplass 25 euro.

Billettene kan kjøpes hos:
Fuengirola: UniOptica – Café La Vida
Los Boliches: Danscan Forsikring
Mijas: Vitamina – Private Investment
Marbella: Nykredit
Øst for Málaga: (kontaktperson)

Mer info fås hos: henrik@eventhuset.es
Telefon: 670 63 57 86

På Castillo Sohail vil det være barer og matboder som åpner klokken 18.30

Konserten arrangeres av den skandinaviske organisasjonen Make Help i tett samarbeid med Cudeca og Fuengirola kommune.

Av Henrik Andersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.