Månedsmagasinet på Costa del Sol
To ETA-ledere arrestert i Frankrike

To ETA-ledere arrestert i Frankrike

WEB ETA
Den siste aksjonen mot ETA er en «dødsattest mot terrorgruppen», hevder spanske myndigheter.
David Pla(40) og Iratxe Sorzabal(43), to tidligere toppledere i terrorgruppen ETA i Baskerland, er fengslet etter at fransk politi i samarbeid med spanske Guardia Civil denne uken aksjonerte mot en landlig eiendom i den franske landsbyen Saint-Étienne-de-Baïgorry, i den sørvestlige delen av Pyrenees-Atlantiques-departementet. Det skal til sammen ha vært fire arresterte etter politiaksjonen, men spanske myndigheter vil så langt bare bekrefte identiteten til de to ETA-lederne. Politiet skal i lengre tid ha overvåket eiendom før de slo til. Den spanske innenriksministeren Jorge Fernández Díaz Said sier at politiaksjonen innebar en «dødsattest for ETA». De to fengslede deltok for noen år siden i fredsforhandlingene med spanske myndigheter som ble ført på norsk jord, men som ikke lyktes.

 

 
Ønsker du å lese flere nyheter, så abonner på vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut til våre lesere hver torsdag ettermiddag. Meld deg på ved å klikke på banneret under.
 
DNM Tilmed-nyhedsbrev 1140x180
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.