Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
st-vitafakta
 
Vitafakta tilbyder intensivt utrensnings- og empatikurs
”Reisen til ditt indre – utrensning på flere planer” heter det sjudagers utrensnings- og empatikurset som Pernille Knudtzon, spesiallege i allmennmedisin, og Cassandra Marian Larsen, Body SDS-student, meditasjonsguide og clairvoyant, avholder i perioden fra 3.-10. oktober.
Kurset arrangeres på et vakkert, fransk kongeslott i champagnedistriktet der kursdeltakerne gjennomgår en utrensning både fysisk og psykisk med guidede meditasjoner med det formål å rense ut på et cellulært plan og øke og forbedre evnen til å komme bak smerten, ”ondet”, sykdommen, uvanen og være i kontakt med sin egen kropp og de indre organer, lytte til den, og finne inn til sin egen essens.
Fokuset vil ligge på syre-basebalansen i kroppen, og det vil bli holdt øye med ”Ditt levende blod”. Det gis Body SDS-trening og behandlinger for å avbalansere kroppen og sette fart på utrensningen og oppbygningen.
Utrensningen understøttes av utvalgte vitaminer, mineraler, urter og homøopati. De guidede meditasjonene gir mulighet for å (gjen)oppdage fysiske og følelsesmessige ubalanser, bearbeide dem, oppleve hva det dreier seg om for å transformere dem til hensiktsmessige, livgivende kvaliteter.
På kurset skapes det en unik tilgang til ubalanser i kroppen og en unik måte å (gjen)skape sunne balanser. Dietetiker og personlig trener Nick Hvidt-Nielsen som også deltar under kurset og tilbyr personlig fysisk trening og veiledning for en bedre livsstil samt ny energimedisin og termografi.
For å delta er det nødvendig med en personlig helsesjekk på forhånd.
Kurset kan maks. ha 10 deltakere. Innlosjering foregår på enkeltrom. Det er velsmakende og utrensende måltider – i videst omfang økologisk – på menyen. Deltakerne vil også lære å tilberede lette, basedannende smoothies, juicer og supper.
Hør nærmere +34 678 253 510 eller les mer på www.vitafakta.es
 
st-danoptica
 
 
Ny dansk optiker hos DanOptica
I begynnelsen av august kom det litt ekstra solskinn inn til DanOptica, fordi innehaver Juana Perez og Diego Guillen hilste velkommen til Tine Kastrup som er dansk optiker fra Randers. Hun ble en del av teamet allerede 3. august.
Tine Kastrup er født, oppvokst og utdannet i Randers, og det er første gang at hun tar bopel i utlandet. Men fordi kjæresten også var med på ideen om å flytte til Sør-Spania var det bare praktiske ting som måtte ordnes. Det var en rask beslutning, og alt ble etterpå solgt i Danmark. Tine snakker dansk og engelsk og skal i gang med å lære spansk. Hos Danoptica er hun raskt falt inn i rytmen, og de skandinaviske kundene har tatt henne godt imot.  Hun er spesialist på progressive briller og glass. Og så er hun veldig glad i spansk kultur og mat.
Stikk innom DanOptica og hils på Tine Kastrup. www.danoptica.com, tlf.: 952 58 39 10
 
 
Güey by Sweden – en nyåpnet perle
Litt gjemt bort fra veien i Nueva Andalucía i Marbella ligger Güey (uttales ”way”) by Sweden. Adressen er Plaza de los Orquideas 4, rett bakenfor og litt vest for kasinoet i Puerto Banús. Güey by Sweden er en moderne restaurant med hageterrasse og skybar.
Med de nye eierne, svenske Jimmy Malja og Karl Martinsson, har Güey skapt et nytt konsept som siden åpningen i sommer har fått gjestene til å stå i kø for å få bord. Restauranten er totalrenovert og er nå utsmykket med stilfulle møbler som sammen med det deilige miljøet, også byr på en terrasse i den tropiske hage samt en skybar. Alt skaper til sammen en luksuriøs atmosfære.     
Det er nesten som å komme inn i en annen verden når man trer inn gjennom døren til restauranten som byr på et kreativt kjøkken der middelhavslandenes tradisjonelle oppskrifter går hånd i hånd med internasjonalt kjøkken. Resultatet er en lekker meny med alt fra lette retter som sushi og salater til risotto og steaks, samt Raw Bar-alternativet som bl.a. byr på tunfisktatar. Restauranten har også en Bijou-bodega. Senkes blikket mot glassgulvet, oppdager man at man befinner seg rett over vinkjelleren med et imponerende tilbud av gode viner, champagne og sherry.  
På en solrik dag eller en varm ettermiddag kan man nyte et godt måltid på terrassen i den tropiske hagen i godt selskap med tonene fra soul, jazz og urban classics. Og når kveldene blir litt kjøligere, er skybaren et deilig sted å innta en av de kreative drinkene i den varme atmosfæren.  
Hos Güey by Sweden holdes det hele tiden øye med detaljene, noe som sammen med den profesjonelle servicen gjør et besøk til en uforglemmelig opplevelse.
Güey by Sweden holdt Soft Opening (mindre åpningsarrangement) 12. juni. Siden har sommeren været fylt med events som for eksempel den svært populære svenske midtsommerfesten. Den offisielle åpningen ble holdt 22. juli da det var invitert til stor Black & Silver-fest i beste luksuriøse Marbella-stil med underholdning, akrobater og champagne i stride strømmer. Sommeren har også budt på andre events arrangert av Johnnie B Gomes, BJohnnieB Events som for eksempel Tropic Weekend og Studio 54 Weekend.
Også høst på Güey by Sweden byr på spennende arrangementer som bl.a. weekendarrangement med buffet for golfere fra starten av september, samt champagne- og skaldyrsbuffet som tilbys en gang i måneden.
For ytterligere informasjon om Güey by Sweden eller kommende arrangementer, private selskaper og events, mm. se: www.gueymarbella.com
For bordbestilling ring: +34 634 927 085 eller send en epost til: info@gueymarbella.com
 
st-aquapool
 
 
Aquapool Spas åpner nytt showroom i Fuengirola
Den danske spaforhandleren Aquapool Spas som snart har vært 11 år på kysten, har gjennom årene klart å skape sterk vekst. Derfor har innehaverne Anja Mynster Kielskov og Claus Kielskov bestemt seg for å åpne et nytt showroom på 225 kvadratmeter i Fuengirola, rett overfor møbelbutikken Muebles Benitez. Det nye showroom´et åpnet dørene tirsdag 1. september. Det vil være en ekstraordinær rabatt i hele september på 11 prosent (for de 11 årene som Aquapool har vært på kysten). Rabatten gis på alle spabad, samt sparelaterte produkter og tilbys bare i butikken i Fuengirola.
Torsdag 17. september fra kl. 17.00 – 20.00 holdes en åpningsmottakelse der man kan hilse på hele teamet hos Aquapool Spa. Samtidig bys det på litt godt til ganen.
Med det nye og det eksisterende showroom´et i San Pedro de Alcántara som ble utvidet i fjor i forbindelse med virksomhetens 10-års jubileum, kan Aquapool Spas nå levere de lekre HotSpring Spas til kunder på hele kysten. Aquapool Spas forhandler spa-merket Hot Spring Spas og har tre år på rad mottatt prisen som årets forhandler av Hot Spring Spas i Sør-Europa. Og det til tross for at det er uvanlig at den samme spaforhandleren mottar prisen som beste spaforhandler tre år på rad, men ifølge Anja og Claus er det bare et bevis på at deres harde arbeide i de tøffe tider nå bærer ønsket frukt.  
For ytterligere informasjon, ring på 952 92 78 11. Se også www.aquapool.es.
 
st-dentalnoruega
 
Clinica Dental Noruega inviterer til kunstutstilling med Ingrid Rosanna Ågren
Fredag 18. september inviterer Clinica Dental Noruega til kunstutstilling på tannlegeklinikken samt i patioen utenfor klinikken. Det vil være åpent hus mellom kl. 13.00 og 16.00.
Ingrid Rosanna Ågren stiller ut et utvalg av sine egne verker som samtidig også vil være til salgs. Clinica Dental Noruega byr gjestene på en velkomstdrink og litt å spise. Og Ingrid vil fortelle om sine kunstverker.   
Nå når de fleste er tilbake fra ferie, håper Clinica Dental Noruega at mange vil benytte muligheten til å møte opp til en hyggelig fredags ettermiddag. Mange som bor på kysten, kjenner allerede Ingrid, men har kanskje ikke sett kunsten hennes. Samtidig er arrangementet en god mulighet for nylig tilflyttede å lære andre på kysten å kjenne og skape nye kontakter.
Ingrid Rosanna Ågren er autodidakt kunster. Hun beskjeftiger seg fortrinnsvis med å male, men arbeider også med keramikk og trykk. ”Jeg arbeider vanligvis med akvarell, men de siste årene her jeg også begynt å bruke akryl og en blanding av kritt og vannfarger,” forteller Ingrid. Flesteparten av de maleriene som stilles ut er fra Ingrids elevtid i Danmark og Sverige, men man vil også kunne oppleve noen av hennes nye verker på utstillingen.
 
Utstillinger som Ingrid tidligere har deltatt på:
1982 NK Gøteborg, Sverige, juryert utstilling: ”Okänd målare”
1985 ”Sølvesmeden”, Århus, Danmark
1986 ”Galleriet”, Marstal, Danmark
1987 ”Galleri Stokrose”, Ærøskøbing, Danmark
2002 Seniorposten, tittelbladet
2012 ”La Perla”, Los Boliches
2013 “El Campanario”, Calahonda
2013 “The Ark”, Fuengirola
2014 “Café Bellman” Fuengirola
Clinica Dental Noruega ligger i sentrum av Fuengirola rett ved Den svenske kirkes lokaler i Edificio Tres Coronas. Klinikken ligger inne i patioen i første etasje.
For mer informasjon om klinikken, samt kjøreveiledning, se www.clinica-dental-noruega.com eller per telefon 952 47 68 80.
 
st-oejneposer
 
Farvel til poser under øynene og uønskede rynker
Det er nå ikke lenger noen grunn til å frykte poser og rynker under øynene. Kirsten Craig i salongen Images i Calahonda har nemlig fått en helt ny produktserie fra Luminesce. Serien består av et serum og en ansiktskrem som med utgangspunkt i en patentert formel av stamceller setter i gang hudens produksjon av nye celler og gir et ungt og friskt resultat. Produktseriens formel er dessuten i USA i lengre tid blitt brukt mot brannsår.
I tillegg til Luminesce-produktene kan Kirsten Craig også tilby et lignende produkt, men med korttidseffekt som virker som Botox. Ampullene har en rask virkning og visker raskt ut rynker og svarte render under øynene. De er spesielt populære til festlige anledninger fordi effekten i motsetning til for Luminesce-serien, er øyeblikkelig, men samtidig bare varer i inntil åtte timer. Dessuten kan man legge på makeup kort tid etter at man har behandlet huden.
Ønsker du mer informasjon om produktene, så kontakt Kirsten Craig hos Images på tlf.: +34 952 90 49 39.
 
st-lanas-de-noruega
 
Nordisk garn selger bra i Spania!  
Lanas de Noruega eies og drives av Hanne Farrell, og hun har hatt det travelt siden hun åpnet sin butikk i Fuengirola sentrum 4. november i fjor. Det har vært stor etterspørsel etter garn, og nettopp dette har gjort at sortimentet løpende har blitt utvidet.
Og det er ikke bare nordmenn som strikker. Det er også mange spanske kunder som stikker innom Lanas de Noruega og som er glade for den høye kvalitet og som er klar over at nettopp kvalitet og pris henger sammen.
Strikkekafeen har ikke helt kommet seg på beina slik Hanne hadde håpet, men det arbeides det med. Hanne har også tatt imot et par bestillinger på ferdigstrikk og vil forsøke å utvide virksomheten i vintermånedene. Og som en nyhet til de som ikke har egen symaskin, kan man hos Lanas de Noruega stikke innom og sy strikketøyet sammen.
Selv om Lanas de Noruega har utvidet sortimentet, har de fortsatt ikke «alt», og heller ikke noe stort lager, men de kan skaffe det meste i løpet av 1-3 uker. Bor du et annet sted på kysten, vet hva du vil ha og ikke kan komme til Fuengirola, er det bare å ringe. Da kan garnet bli brakt til deg mot kontant betaling.
Håpet er at Lanas de Noruega skal bli mye mer enn en garnbutikk og der fokus på det faglige skal være til hjelp og inspirasjon for de mange strikkeglade her på Solkysten. Har du gått i stå med strikkingen eller gått tom for ideer, er det bare å stikke innom butikken.
Lanas de Noruega
Tlf.: (+34) 951 703 130
Web: www.lananor.com
 
st-andresen
 
Konsert på Bistro O Sole Mio i Elviria med Tor Endresen
Torsdag den 1 oktober
Hvem husker vel ikke landeplagene “Ingen er så nydelig som du” og “Radio Luxembourg» som herjet hitlistene i Norge i 1991 og 1992? Det som færre vet, er at melodien «Black Rain» egentlig var valgt som tittelmelodi for James Bond filmen «Living Daylights» i 1997. Valget ble gjort om og falt tilfeldigvis på A-Ha.
Tor Endresen er artisten som virkelig satte Bergen på kartet i sin storhetstid. I tillegg til å regjere på Norsktoppen, var han også Rune Larsens faste makker på NRK hvor de skapte nok en landeplage med «Lollipop». Her ble det produsert 30 programmer og solgt over 300.000 album med musikk fra serien.
Vi kan i tillegg nevne: Beat For Beat (NRK), God Morgen, Norge (TV2), Momarkedet (NRK), Absolutt norsk (NRK), Kjempesjansen (NRK) og for ikke minst Casablanca (TV2).
Tor Endresen har i tillegg til «Black Rain» gjort seg sterkt bemerket utenlands med sin versjon av Phil Collins tittelmelodi til Disneys Tarzan-film i 2000 og den norske versjonen av «Mitt kongerike for en lama» for Disney-konsernet i 2001.
I 1994 frontet han musikalen «Ain’t misbehavi´n» som hovedrolleinnehaver ved Den nasjonale scene i Bergen og var med i musikalen «Chess» i Sandefjord sammen med ikke ukjente Tommy Körberg og Guri Schanke.
I 2006 hadde Endresen stor suksess med sin makker Rune Larsen i forestillingen kalt «Absolutt Oss» (Den musikalske verden – sett fra gutterommet i 1960 og 1970 årene) med gjester som Katrine Moholt, Venke Knutson, Guri Schanke og Anita Skorgan. Han har også i en årrekke turnert landet på kryss og tvers med Strømmestiftelsen sin førjulsturne «Stille Natt» sammen med blant annet Rune Larsen, Mariann Aas Hansen og Anita Skorgan.
Det er få artister i Norge som i det hele tatt kommer i nærheten av Tor Endresen når det gjelder utgivelser og opptredener i TV-sammenheng.
Torsdag den 1. oktober kan du oppleve Tor Endresen i konsert på Bistro O Sole Mio. Pris p.p. meny og konsert € 55.-, (eks. drikke). Bordbestilling på telefon: 951 310 502. Epost: oystein@rambol.es
 
st-sectorAlarma
 
Sector Alarms ansatte i Spania viser samfunnsansvar
Sector Alarm innledet tidligere i år et samarbeid med foreningen ”Aktiv mot kreft” der Sector Alarm som fadderbedrift skal være med å etablere såkalte “pusterom” for kreftpasienter på norske sykehus. Pusterommene er trenings- og aktivitetssenter der kreftsyke motiveres til å bedre livskvaliteten gjennom fysisk aktivitet. Gjennom en treningsportal registrerer bedriftens ansatte egen fysisk aktivitet som gir poeng til hver enkelt, poeng som senere konverteres til et pengebidrag til foreningen Aktiv mot kreft. Jo mer de ansatte trener, jo mer donerer Sector Alarm til denne foreningen.
”Hovedmålsettingen med et samarbeid med Aktiv mot kreft er å støtte en god sak”, sier administrerende direktør Viggo Skeisvoll i Sector Alarm. ”I tillegg gir samarbeidet oss en mulighet til å inspirere og motivere medarbeidere til å bli mer fysisk aktive, mer energiske og sannsynligvis friskere”, sier han.
Startskuddet for de ansattes trening gikk mandag 17. august på hovedkontoret i Oslo og kundesenteret i Fuengirola fulgte opp fredag 21. august. Med for å inspirere de ansatte var tidligere  VM- og OL-mester på ski, Kristin Størmer Steira, som tilbragte dagen på kundesenteret blant de ansatte. Senere fulgte hun med på en økt med funksjonell trening på kvelden, som samlet en god gjeng ansatte til to timer med hard fysisk aktivitet.  
”Vi kjenner alle noen som er berørt. Dette er et utrolig godt tiltak å være en del av”, sa en av de ansatte.
 
st-milano
 
Milano Experience – italiensk matopplevelse så englene synger
‘O Sole Mio’ får man nesten lyst til å synge etter et restaurantbesøk hos Milano Experience. Restauranten som ligger rett ved Plaza de la Constitución i Fuengirola, åpnet i mars i fjor og eies av det unge italiensk/spanske paret Beatrice og José som har skapt en restaurant basert på bestemors tradisjonelle italienske oppskrifter, kombinert med det moderne kjøkken fra Milano og en liten touch av det spanske middelhavskjøkken.
Men Milano Experience er ikke bare et spisested der det serveres italiensk mat. Nei, hele konseptet er skapt rundt målet om å skape en «opplevelse» slik at det føles som man var i Milano. Den store forkjærligheten som Beatrice og José har for restauranten, avspeiler seg i alt de foretar seg. Gjestene mottas med en enorm gjestfrihet og varme, og når paret begynner å fortelle om hvordan restauranten ble til, føler man hvor mye restauranten betyr for dem.
Hos Milano Experience serveres ikke vanlige italienske retter som pizza eller lasagne. Derimot kan man velge mellom et utall retter som risottos, gnocchetti, carpaccio, ravioli, fisk, reker, all verdens pastaretter og selvfølgelig bestemors tiramisú. Og så kan man nyte en cocktail a la Milano før middagen.
Restauranten er liten og hyggelig og det perfekte stedet å nyte en intim middag. Og José og Beatrice gir gjerne gode råd om hva gjestene bør prøve.
«Det første året er alltid en stor prøvelse, men vi ser nå at vårt konsept bærer frukter. Derfor fortsetter vi på samme måte framover,» forteller José som betjener kundene, mens Beatrice står på kjøkkenet.
Milano Experience har åpent tirsdager til søndager, kl. 19.00 – 22.30.
For bordbestilling, ring 646 83 56 43. Se også www.milano-experience.es.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet