Månedsmagasinet på Costa del Sol
WEB Valg-Rajoy
35 mill. spanjoler kan stemme ved valget. Det antas at mellom 70 og 75 prosent vil gjøre bruke av stemmeretten.
 
Statsminister Mariano Rajoy har nå bestemt at spanske velgere må til valgurnene 13. eller 20. desember – sannsynligvis 20. desember. Siste valg ble avholdt i november 2011, men fordi regjeringen først ble satt sammen i desember, kan Rajoy skrive ut valg i desember framfor i november. Det har lenge vært spekulert i tidspunktet og datoen for det forestående parlamentsvalget, men den sittende regjeringen har tilsynelatende valgt en så sen dato som mulig i håp om at de gode tallene for arbeidsløsheten og den økonomiske veksten vil fortsette og dermed påvirke noen velgere til å stemme på Partido Popular på nytt. Andre spekulasjoner går på at noen folk bløtes litt opp i den søte juletid og kanskje dermed vil «glemme» sitt sinne mot Rajoy & Co. og kanskje gi den sittende regjeringen en ny sjanse. Det er alt sammen spekulasjoner. 13. eller 20. desember blir det altså sannhetens time.
 
 
Ønsker du å lese flere nyheter, så abonner på vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut til våre lesere hver torsdag ettermiddag. Meld deg på ved å klikke på banneret under.
 
DNM Tilmed-nyhedsbrev 1140x180
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.