Månedsmagasinet på Costa del Sol
+Qi Energy House: Retrett med god energi og plass til livet

+Qi Energy House: Retrett med god energi og plass til livet

energyhouse
Mobiltelefonen skrus av, og ledningen trekkes bokstavelig talt ut av både elektriske apparater og en stresset hverdag. En ovn står i det ene hjørnet, og terrassedøren fører ut til en stor gressplen med mandeltrær, grønne buskes og et lite bedd med lilla kålhoder. Ved enden av det grønne teppe brer landskapet seg ut, og stillheten er slående her i tussmørket. +Qi Energy House er et lite ”feel good” resort som ligger mellom Murcia og Valencia. Etter et opphold her er både kropp og sinn fylt med ny energi.
 
For litt over ett år siden kunne 42 år gamle Sonia Ferre invitere sine første gjester til sitt hjem og livsverk ”The +Qi Energy House” som er tenkt som et fristed for stressede og travle sjeler. Ideen oppstod etter en personlig krise i 2008 der hun måtte erkjenne at livet ble kjøring i høyt tempo og med hennes som blindpassasjer. Hun var konstant syk, og da hun en dag brøt sammen, stod det klart for henne at hun måtte revurdere sin livsstil.
”Jeg måtte se i øynene at den måten jeg levde på ikke kunne fortsette, hvis jeg ville ha noe ut av livet.”
 
Yoga ble en fast del av hennes nye hverdag, det hvite brødet ble byttet ut med grovbrød og hun satte fokus på en makrobiotisk kost som i seg selv er en livsstilfilosofi. Den nye livsstilen endret markant Sonia Ferres hverdag, og ideen om +Qi Energy House ble født. Huset har sju rom og ligger bortgjemt blant nåletreskog, rislende bekker med utløp fra fjellene, trær som er over 700 år gamle, og maleriske nedlagte eiendommer som kan utforskes under turene i området. Maten er makrobiotisk, og yoga er en fast del av aktivitetene på resortet, i tillegg til blindtesting, historier rundt bålet og guidede vandreturer. Det tilbys massasje som fjerner kroppens spenninger og hodets mange bekymringer, og når sommervarmen legger seg over stedet, står et utendørs badeområde til rådighet for de losjerende.
 
Et naturlig fellesskap  
Sonia Ferre bor i husets tredje etasje sammen med sin sønn Hugo på 12 år, og stedet svulmer av hjemlig hygge – og mange av gjestene opplever en særlig følelse av samvær med de andre besøkende når de bor sammen under ett tak, forklarer Sonia Ferre. Atmosfæren er avslappet, og i den lille restauranten foregår samtalene på tvers av bordene der dagens opplevelser gjenfortelles. Naturen virker på mange måter urørt, og både villsvin og slanger krysser samme stier som menneskene, noe som gjør vandreturene i området til små eventyr. Sonia Ferres formål med +Qi Energy House er å skape et fristed der gjestene etter et opphold skal være fylt med ny energi og lyst til å endre litt på sin egen livsstil.
”Jeg er nesten flau over å si det, men jeg har et ”lite” mål om at jeg vil være med på å endre verden. Jeg tror at vi blir nødt til å endre den måten vi lever på og oppfatter verden på, før alle mennesker og kloden får det bedre. Derfor vil jeg gjerne vise hvordan man gjennom vurderinger rundt den maten vi spiser og den tiden vi bruker, kan oppleve å føle oss mer fylt med energi og finne en harmoni i oss selv.”
 
Navnet +Qi (más Qi) kom tilfeldig en dag da hun var ute i naturen. Det kommer av det kinesiske ”chi” som i Kinas fortid ble forbundet med luften vi puster inn og åndedrettet og ikke minst den universelle livsenergien som skaper harmoni i verden. Når vi har det dårligt er vår ”chi” lavt, og derfor er alle aktiviteter i huset målrettet mot å fylle opp gjestenes ”chi”.
 
I dag føler Sonia Ferre seg svært sterk både fysisk og mentalt. Hun arbeider mye hver dag, men likevel kan hun merke hvordan yogaen og livet her midt i ingenting fyller henne med overskudd. Her handler livet bare om én ting – nemlig om det å leve det. Den stressede livsstilen med klokken som viktigste følgesvenn har Sonia Ferre lagt bak seg, og som gjest dras man inn i denne enkle, men likevel fyllestgjørende verden.
 
Massasjen: Velvære og avslapping er den perfekte kombinasjonen for å få kroppen ned i gir. En benk satt opp i et lite rom gjøres klar, og lyden fra den nedtonede, instrumentale musikken gjør atmosfæren avslappet. Det kan anbefales å prøve den vanlige massasjen eller energi-massasjen der det avslutningsvis plasseres bronseskåler på kroppen som sender vibrasjoner helt inn til de innerste organer og som på den måten bringer kroppen i harmoni.
 
energyhouse-1  Yogaklassene: På +Qi finnes et bredt tilbud av yogaklasser for nybegynnere, til lett øvede og øvede. Det kan anbefales å starte med klassen for nybegynnere, selv om man eventuelt har praktisert litt yoga fra før, fordi hver yogalærer har sin stil. Det utleveres matter og andre ting som brukes i undervisningen, og kroppen blir utfordret både mentalt og fysisk.
 energyhouse-2 Makrobiotisk mat: Idéen bak den makrobiotiske kosten er blant annet at man må bruke årstidenes råvarer og ikke importere produkter for å fylle kjøleskapet. Filosofien går på at den maten som er god for kroppen, er den som vokser og gror ”naturlig” i det landet og det området der man bor. Det betyr for eksempel at mange eksotiske importfrukter som ananas og papaya ikke inngår i kosten. Maten er rik på fiber og har lavt fettinnhold, og mengden av kjøtt er begrenset. Rettene lages utfra prinsippet om balanse mellom ingrediensene som stammer fra yin- og yang-filosofien. Her klassifiseres råvarene enten som yin (råvarer som kan overstimulere og matte ut kroppen) og yang (produkter som kan forårsake stagnasjon fordi de er tunge og konsentrerte). Ofte er makrobiotisk mat også økologiske råvarer.
 energyhouse-3 Aktiviteter i og omkring +Qi Energy House: I løpet av uken avholdes det som nevnt flere aktiviteter som gjestene kan delta i. Dessuten er det rike muligheter for å dra på vandreturer i området der man kommer nær naturens ville dyr.
Bading i krystallklare sjøer og utforsking av små fjellgrotter er dessuten noen av de naturopplevelsene området byr på, og det er et must å ta med kamera. Stedet er også ideelt for mountainbikere og hikere med hang til å prøve små, krokete og snevre stier i bakke- og skogsområdene.       
Ellers kan det anbefales bare å nyte poolen, stillheten og den slående utsikten over det rå fjellandskapet.
 
Av Christine Petersen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.