Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fighteren sparket i England og fikk nei til operasjon i Argentina. Nå har han suksess i Málaga.

Fighteren sparket i England og fikk nei til operasjon i Argentina. Nå har han suksess i Málaga.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
malaga-angeleri
Han digger rock ‘n’ roll og ligner mest av alt en fotomodell. Solbrent med en velkjemmet, skulderlang, svart manke, et sjarmerende vesen og en velvalgt odør. Med en spinkel kropp i en blå dynejakke forbindes han slett ikke med en hard og nådeløs fighter på fotballbanen.
Men en slik er den 31 år gamle argentineren Marcos Alberto Angeleri når han trekker i Málaga CFs kampdrakt og tørner ut i La Liga. Som den eneste på laget har han denne sesongen blitt utvist i to kamper med flust av gule kort i andre kamper.
Og skader blir det en del av i intense nærkamper med motspillere.
”Du er en hard fighter”, konstaterer jeg ved på et treff etter en treningssesjon der han kommer ut av garderoben som en av de siste.
”Det er jo jobben min”, smiler Marcos.
 
”Jeg var ikke glad”
Samtalen foregår på engelsk – et språk han lærte seg den tiden han tilbrakte i Sunderland.
Ikke en tid han og hans argentinske kone Antonela tenker tilbake på med begeistring. Derimot stortrives de i dag i Málaga sammen med barna Rocco på 6 og Ginna på halvannet år.
Under trener Steve Bruce vantrivdes Angeleri i England. Det ble bare tre kamper i Premier League, men likevel ble han tatt ut til det argentinske landslaget.
”Bruce snakket ikke med meg. Han sa ikke engang ”hei” når vi møttes. Jeg tror ikke han likte meg fordi jeg ikke er engelskmann. Han er ikke en ”nice person” – i det hele tatt. Jeg ønsker å spille – det er jobben min. Jeg var ikke glad i Sunderland når jeg ikke fikk spilletid”, forteller Angeleri.
Bedre ble det ikke etter at han pådro seg en kneskade. Han dro tilbake til Argentina for å la en spesialist undersøke skaden. Men Sunderland krevde operasjon i England. Og så ble det to operasjoner.
Sunderland hadde kjøpt Marcos Angeleri for 1,5 mill. euro på en treårig kontrakt. Etter to år og en rask erklæring lot klubben ham vende tilbake til sin opprinnelige klubb, berømte Estudiantes i Argentina.’’
 
”Motgang gjør sterk”
Heretter kom Málaga CF inn i bildet. 23. juli 2013 kjøpte klubben ham for ”bare” 230.000 euro på en treårig kontrakt.
Kvikk og formsterk som han er, håper Angeleri på flere sesonger i Málaga.
Hvis ikke går nok turen med kone og barn tilbake til fødebyen La Plata – et multietnisk samfunn på knapt 800.000 innbyggere. Blant dem mange spanske emigranter.
”Men la meg bli”, sier han. ”Jeg arbeider hardt sammen med alle mine flotte lagkamerater. Min karriere har ikke alltid vært like lett. Men jeg er kommet videre. Nytelsen er dobbel når vanskeligheter overvinnes. Jeg er blitt sterkere her i livet”.
Fighteren har talt.
 
Messi og co. kan sikre Málaga-plass i Europa
30. mai kan det definitivt bli avgjort om Málaga CF etter to års fravær på ny kan spille i en av de to store europeiske turneringene, Europa League. Via en omvei.
Vinner FC Barcelona med Lionel Messi den spanske cupfinalen over Athletic Bilbao, gir 7. plassen nemlig nok til en plass i Europa League fordi Messi og co. på forhånd med topplassering i La Liga er med i Champions League.
Spania er i den europeiske fotballsammenslutningen UEFA, nominert til seks lag i de to turneringene. Nr.1, 2 og 3 går direkte til Champions League og nr. 4 må ut i kvalifisering mot et lag fra en annen nasjon.
Nr. 5 går direkte til Europa League, mens sekseren også må ut i kvalifiseringskamp.
Finalen i Copa del Rey avvikles forøvrig på FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou. Kampen var ellers berammet til Bernabeu i Madrid, men det satte Real Madrid en stopper for. Og så valgte det spanske fotballforbundet Camp Nou. Man kan mene at denne arenaen gir FC Barcelona en hjemmebanefordel, men inngangsbillettene deles likt mellom de to klubbene. Beslutningen er tatt utfra en økonomisk betraktning. Et utsolgt Camp Nou fyller nemlig godt opp i kassene.
Tribuneplasser fås hos La Peña de Dinamarca
Fotballinteresserte så vel på Costa del Sol som i andre land er velkommen til å kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kamper på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben har fine tribuneplasser på den ene langsiden beskyttet mot eventuelt regn.
Før kampene et lett måltid, gjennomgang av opplegget i restaurant Casa Danesa og buss tur-retur stadion fra Fuengirola.
Kontaktpersoner:
Nestformann Herdis Nysted 699 261 631
kontakt@Málaga-support.dk
Formann Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den en eneste offisielle, danske supporterklubben for Málaga CF opptatt i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den teller mer enn 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og et barnehospital i Málaga.
Klubben tar fortsatt opp nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
Kommende La Liga-kampe i mai på Estadio La Rosaleda :
3.mai kl. 21.00 Málaga CF – Elche.
23./24.mai Málaga CF – Sevilla.
(Tidspunktet forelå ikke ved redaksjonens avslutning).
Av Morten Møller

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet