Månedsmagasinet på Costa del Sol
10 års jubileum med 95 spillere og et prikkfritt arrangement

10 års jubileum med 95 spillere og et prikkfritt arrangement

1. Hege Haug Morten Saastad Steinar Lindvig Vegard Johnsen Anna-Ma Johnsen
 
Sjømannskirkens golfturnering 2014:
 
– Alltid like hyggelig å spille golf! Slik kommenterte Anne-Ma Jensen, Vegard Jensen, Morten Saastad og Hege Haug den årlige og svært populære golfturneringen i regi av Sjømannskirken på Costa del Sol. Årets turnering var den tiende i rekken.
 
Vi møter de fire som går i samme «flight» på greenen ved hull 12 på La Cala Golf, Campo America. Her skal det «puttes», og det i tur og orden før det bærer videre til neste hull. Omgivelsene er de aller beste og været ganske bra, her oppe i vakker natur, høyt oppe i fjellet i Mijas.
 
Bitt av basillen
Interessen for golf deler de, og det er ikke få kilometer de fire tilbakelegger på golfbaner rundt om på kysten og i løpet av én uke.
Vegard Johnsen er 76 år og ble for alvor bitt av golf-basillen som 62 åring. Nå har han 20 i handicap og spiller gjerne to til tre ganger i uka i de tre-fire månedene på vinteren som han og kona Anne-Ma vanligvis bytter ut vått og surt Bergens-vær med spansk sol.
Anne-Ma har spilt golf siden år 2000. Men dette er første gang hun deltar på den tradisjonelle kirkegolfen.
 
– Vi er veeeldig gode
– Skriv at vi er veeeldig gode da, smiler Hege Haug før hun slår ballen målrettet på greenen mot hullet. Hun og golfvennen Morten Saastad fra Oslo har drevet med golf i lang tid, han de siste 18 årene, mens hun fikk sin første golfkølle allerede som 21-åring. Når Morten og Hege er i Spania, blir det gjerne tre-fire golfrunder i uka på dem. Morten og Hege er gjengangere på Kirkegolfen og har deltatt flere ganger.
Nå har Anne-Ma, Vegard, Morten og Hege en drøy times spill igjen av de fire og en halv timene som det tar å gå den 18-hulls lange banen. Deretter bærer det over til klubbhuset, til treretters lunsj og storstilt premieutdeling.
120 er påmeldt til lunsjen.
 
Svært viktig for Sjømannskirken
Det er Espen Havnen-Olesen og Tove Mykland som representerer Sjømannskirken i arrangementskomiteen for Kirkegolfen på La Cala Golf:
– Kirkegolfen er svært viktig for oss, sier Espen Havnen-Olesen. Når alle inntekter og utgifter er avregnet mot hverandre etter det årlige arrangementet, sitter Sjømannskirken i Calahonda vanligvis igjen med 10.000 euro. Det går med til driften av det flotte anlegget El Campanario og de mange aktivitetene som Sjømannskirken driver med, særlig gjelder det arbeidet blant norske barn og ungdommer her på kysten.
 
Mangfold
Men Kirkegolfen er mye mer:
– Gjennom disse arrangementene møter vi ekstremt mye folk. Dette er en nokså annerledes arena for oss. Vi er tilstede i det norske miljøet og har muligheten for å nå flere mennesker på denne måten, forklarer Espen som for femte gang er med på å arrangere kirkegolfen.
Sjømannskirken har bygd ut golfarrangementet og kunne i år tilby både golftrening og konsert på El Campanario fredagen før selve kirkegolfen og gudstjeneste dagen etter.
– På denne måten har vi fått en god bredde i tilbudene våre denne helgen, sier Espen Havnen-Olesen.
 
– Så som så
I patioen i tilknytningen til klubbhuset på La Cala Golf har sponsorene satt opp sine bord og plakater og inviterer golferne til en uformell prat. Hovedsponsor DNB Luxembourg er selvsagt på plass, sammen med andre kjente aktører. Og smaksprøvene fra Jan Pettersens bodega i Jerez, Bodegas Rey Fernando de Castilla, er alltid populært.
I patioen sitter også Tove Mykland og tar imot score-kortene fra spillerne etter hvert som de kommer inn fra banen.
– Så som så når det gjelder prestasjonene, forteller Beate Dyrkorn og Brit Larsen som nettopp har avsluttet sine 18 hull; ¬– Men uansett ble det en fin dag på golfbanen, sier de to bergensdamene i det de leverer inn kortene.
– Nå er det opp til golfklubben her å finner fram til de ulike vinnerne, forklarer Tove og legger til at i tillegg til alle premiene i selve golfturneringen – alt fra vin og brandy til massasjetimer, hårklipp og abonnement på helsestudio –, er det hele 50 flotte premier i det store lotteriet som også avvikles i dag. Alt gitt av sponsorer og samarbeidspartnere.
 
Her er årets Kirkegolf-sponsorer:
– Hovedsponsor: DNB Luxembourg
– Kynningsrud Fundamentering
– MásMovil
– Takstolfabrikken A/S
– Clínica Medica Dr. Jens Næsgaard
– Vogt Advokatfirma
– Unioptica
– Clínica Dental Noruega
– Conrisa
– Bodegas Rey Fernando de Castillo
– Real Estate Segarra & Bråteng
– Det Norske Magasinet
 
… og i tillegg en lang rekke samarbeidspartnere.
 
Og vinnerne ble…
Menn, 1 kategori, handicap 0 – 20,0
1. plass Jan Nybø. 35 poeng
2. plass Arne Øydegard 33 poeng
3. plass Kjetil Bang 31 poeng
 
Menn, 2 kategori, handicap 20,1-
1. plass Gunnar Larsen 35 poeng
2. plass Asbjørn Wangerud 31 poeng
3. plass Peter Hau 31 poeng
 
Kvinner, 1 kategori, handicap 0 – 24,0
1. plass Ingebjørg Kolstad 42 poeng
2. plass Rigmor Bardoff 36 poeng
3. plass Maite Dasca 29 poeng
 
Kvinner 2 kategori, handicap 24,1 –
1. plass Siri Ranfelt 32 poeng
2. plass Gunn Øvregaard 30 poeng
3. plass Heidi G. Nielsen 28 poeng
Av Arne Bjørndal

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.