Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mat slik mor lagde den… (Eller slik vi ville ønske at hun hadde laget den)

Mat slik mor lagde den... (Eller slik vi ville ønske at hun hadde laget den)

Mat slik
 
Midt mellom Marbella og Fuengirola ligger Calahonda, og her finner du senteret El Zoco som ble ferdigbygd i 1988. Seks år etter flyttet Méson de Calahonda inn, og siden den gang har de holdt til her. Det betyr at Manolo og hans personale kan feire 20 års jubileum neste år.
 
Ifølge statistikken tyder alt på at det har gått bra med hans restaurant, for det er sjelden at spisesteder holder seg i live så lenge her på Costa del Sol. Det er det i så fall oftest en god grunn til. Hos Méson de Calahonda skjønner gjestene det samtidig som man går dørene til restauranten. For veggene nærmest hvisker «Bienvenido», for her er det kjempehyggelig og rustikt, og man føler at man er i en restaurant med masser av sjel og historie. Bare en liten sidebemerkning; Det er bra det ikke er jeg som skal stå for renholdet av alle de tingene som hjelper til med å gi Méson de Calahonda sin hyggelige atmosfære. Når maten på et sted som dette lever opp til forventningene og førsteinntrykket, er symbioseeffekten total.
 
Vi hadde bestilt bord på forhånd, noe som er nødvendig på dette etterspurte stedet, og vi møtte opp med appetitt og mot til å smake et utvalg retter fra den varierte menyen. Méson de Calahonda er det beste stedet i Calahonda-området for mat fra Middelhavskjøkkenet der fisk, kjøtt og vilt står i fokus. De klassiske rettene som gambas al pil-pil, har alle fått et ekstra Méson-vri, men er fortsatt, som vinen og innredningen, autentisk og uten dikkedarer.
 
Overraskende smaker med gode viner
Måltidet startet med en tapastallerken, deretter sautert sopp, så de kjente gambas al pil-pil, etterfulgt av hvitfisk. På dette tidspunktet var jeg allerede mett, men fordi jeg jo var på jobb, måtte jeg ufortrødent fortsette med å meske meg. Det ble gjort med et lekkert andebryst, nakkekoteletter og oksemørbrad, og kjøttrettene ble avsluttet med en guddommelig gulasj. Det var overraskende smaksopplevelser servert med gode viner til. Da alt dette var spist og tallerknene tomme, tillot jeg meg bare å spise én dessert, den var til gjengjeld fantastisk. Hjemmelaget sjokoladekake – hvor den var god!
 
Servicen var på topp, og servitørene, Carla og Rafael, tok seg tid til å forklare og fortelle. I tillegg til autentisk og typisk, kan fleksibilitet være et annet kjennetegn, for Méson de Calahonda setter sin ære i å tilpasse seg kunden. Du ber om det du gjerne vil ha, og de gjør sitt ypperste for å oppfylle dine ønsker.
 
Jeg er ikke alltid lett å imponere, men Méson de Calahonda levde opp til mine forventninger, både de jeg hadde før jeg kom, og de sansemessige forventningene jeg fikk da jeg så stedet og neseborene ble fylt med den liflige duften av god mat.
 
Vinen i fokus
Eieren Manolo er svært vininteressert, og det sees tydelig på den utvidede vinmenyen der du kan finne nye og spennende viner. Méson avholder én gang i måneden spesielle vinarrangementer der vinen og menyen er tilpasset hverandre best mulig – «maridaje» på spansk. Manolo ønsker at gjestene skal prøve forskjellige viner, så hver dag er det en ny vin på bordet til en lavere pris for at gjestene skal få prøvd noe nytt.
 
Hos Méson de Calahonda er du gjest, og på samme tid er du medlem av familien med 20 års tradisjoner og kokekunst samlet under ett tag. Det kan varmt anbefales.
 
Du finner Méson de Calahonda i Centro Comercial El Zoco, Calahonda
Åpent: Mandag-lørdag fra kl.18.00
Husk å bestille bord på: 952 93 21 00 / 654 53 31 80
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.