Månedsmagasinet på Costa del Sol
«Messi er som en kniv i varmt smør»

"Messi er som en kniv i varmt smør"

shutterstock 83048641
Fredrik Kleppe var med på å starte facebooksiden Leo Messi Norge. I boken Alt om Messi2, som just er kommet ut på gyldendal.no, forteller han, hvorfor han er Messi-fan.

«Jeg ble tidlig en fan av Messi. Det var vel i 2005. Messi var ung, sprek, kjapp og hadde en fantastisk teknikk. Det var gøy med alt det positive folk sa om han. Vi syntes Messi fortjente en egen norsk side på Facebook.»
«Som menneske er han fantastisk. En veldig ydmyk person som alltid setter andre fremfor seg selv. Han er litt sjenert og ikke noen partytype, men heller en god og omsorgsfull pappa.»
«Som fotballspiller er Messi det perfekte idol. En fantastisk spiller som aldri gir seg og setter klubben fremfor seg selv. Han elsker å spille så mye som mulig, uansett motstander. Spillegleden er skyhøy.
Siden han er så god, er det spennende i hvert sekund han har ballen. Han har det hele: Han kan holde på ballen og passere flere spillere om det trengs, han scorer mål som ingen andre om det var en annen sport, kontrollen og balansen er helt sinnssyk. Det at han er liten og smal utnytter han til fulle. Han er som en kniv i varmt smør.»
«Jeg setter Messi over Christiano Ronaldo som fotballspiller. Messi er nummer en. Han er bedre til å avslutte, bedre tilrettelegger, bedre orientert og han gir seg ikke så lett. Ronaldo er også en fantastisk spiller og har mange spesialiteter, men de når ikke helt opp til hva Messi kan. Jeg tror Messi er litt viktigere for Barcelona enn Cristiano Ronaldo er for Real Madrid. Bare det at han setter én fot på banen gir hele laget en mental boost. Barcelona fungerer uten Messi, men ikke like bra. Statistikken viser at Barcelona gjør det faktisk bedre uten Messi, enn med.»
«Jeg spiller bare fotball i fritiden, og triksene lar jeg broren min stå for. Jeg pleier stadig å vise han finter fra både Messi og andre som han kan etterligne.»
«Jeg har vært to ganger på Camp Nou og sett Messi spille. Virkelig spesielt å se dette geniet med egne øyne. Jeg så han først mot Real Sociedad da han scoret to mål, og mot Mallorca da han scora 3. Messi er 26 år og har allerede noen helt sinnsyke tall på mål og assists. For meg er han historiens beste, og vil nok bli det for alle når han legger opp.»
 

«Messi gjør fotball ekstra kult»

Unal Dilmac er medstifter av Facebook-siden Leo Messi Norge. I boken»Alt om Messi2″, som kan købes på gyldendal.no forteller han, hvorfor han er Messi-fan.
«Jeg ble veldig stor fan av Messi i 2007, etter han scoret det fantastiske ‘Maradona-målet’ mot Getafe i Copa Del Rey. Fredrik og jeg stiftet den norske siden i september 2012, etter å ha snakket sammen på Facebook. Jeg tenkte at det var på tide at en så stor spiller fikk en egen fangruppe her i Norge. Jeg bruker tid på facebook-siden nesten hver eneste dag. Jeg prøver å finne bilder, fakta, statistikk og nyheter om han hver dag. Folk pleier å spørre oss om ting angående Messi, og vi svarer dem så fort som mulig.»
«Messi er et menneske med et veldig godt hjerte, samtidig som han er ærlig og ydmyk. Han tenker aldri på seg selv, og skryter aldri av seg selv. Han liker å holde privatlivet sitt som det skal være, privat. Thiago Messi ble født i november, og hittil har vi fått se bare ett bilde av han som Messi selv har lagt ut. Det sier litt om at han ikke liker å dele ting fra privatlivet, og det liker jeg. »
«Messi er en fantastisk spiller som alltid gjør det beste han kan. Han gir aldri opp uansett hva. Han har alltid lyst til å spille fotball. Jeg tror faktisk at han blir litt sur innerst inne når han ikke får spille eller starte kamper, selv om det skjer sjeldent. Det er noe med Messi som gjør at det å se på fotball blir litt ekstra kult.»
«Han er den beste dribleren i verden, og det er ingen i verden som er i nærheten av han når det gjelder å gå forbi spillere. Det fine med Messi er at det er ikke bare tempoet som gjør at han kommer forbi spillere, men den fantastiske teknikken, de raske føttene og balansen.»
«Kanskje er lagspillet det som er den største forskjellen mellom Messi og Ronaldo. Der er Messi på et mye høyere nivå enn Ronaldo. Ronaldo har vært kjent for å skyte fra latterlige vinkler og avstander når lagkamerater er bedre plassert, og vil ofte prøve å score selv når det er en bedre alternativer ved siden av han. Ronaldo har faktisk blitt buet på Bernabeu for nettopp dette. Messi er også overlegen når det gjelder statistikk.»
«Messi er bare 26 år, og har oppnådd det meste av det de beste spillerne i historien har. For meg er han den beste spilleren i fotballens historie, og det kommer mange til å innse når han en dag legger skoene på hylla.»

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.