Månedsmagasinet på Costa del Sol


Neste år blir de minst 40 elever til på Den norske skolen Málaga. Foto: Arne Bjørndal

Tre uker før fristen går ut, har mer enn 150 elever søkt om skoleplass fra høsten. – Vi regner nok med at det kommer en god del flere søknader, sier Stefan Östgård, pedagogisk leder ved Den norske skolen Málaga.

– Vi har bestemt oss for å bygge ut skolen med fire store nye klasserom. Planen er at det skal stå ferdig til høstens skolestart, opplyser Östgård.
Etter at Utdanningsdirektoratet ga grønt lys til å øke elevtallet på grunnskolen fra 80 til 120 elever, begynte skolen raskt å planlegge utbyggingen.
– Nå er tegningene ferdige. Vi regner ikke med problemer med å få godkjent utbyggingen av Benalmádena kommune, sier Östgård.

100 % økning
De siste tre årene har tallet på søknader om skoleplass på Costa del Sol eksplodert. Ifølge den pedagogiske lederen har økningen vært 100 prosent.
– I fjor måtte vi dessverre sin nei til 30 elever. Jeg ser ikke bort fra at vi i år kan ende opp med i alt 200 søkere, og at vi må si nei til enda flere elever, sier Östgård.
Som kjent har Den norske skolen bare godkjenning for å gi undervisning på første trinn i videregående skole. 12 elever har til nå søkt plass på første trinn.

Sterk pågang
– Hva skyldes den store pågangen?

– Vi er trolig den norske skolen i Spania som opplever størst økning i søkermassen. Jeg tror det skyldes at vi har gjort en god jobb med markedsføring, at vi har et godt rykte og førnøyde elever, foreldre og lærere. Dessuten har nok mange fått øynene opp for mye av det Andalucía har å by på.

Fordeler og ulemper
Den norske skolen Málaga har alltid skrytt av få elever i klassene og stor lærertetthet. Det har gjort at alle elevene blir sett og får god oppfølging. På spørsmålet om ikke skoleledelsen frykter at dette skal gå tapt når skolen øker elevtallet, svarer Östgård slik:
– En større skole med flere elever betyr mer ressurser og et større fagmiljø. I dag har flere klassetrinn felles undervisning i noen rekke fag. Det gjelder for eksempel 8. og 9. klasse der elevene får felles undervisning. Med flere elever på skolen kan vi kutte ned på denne praksisen. Dermed kan det fort bli færre elever i hver gruppe, forklarer Östgård.

Lærere i kø
Han peker også på at elevmiljøet vil bli større og at alle elevene får flere potensielle kamerater å velge mellom. Å få tak i flere lærere er ikke noe problem, for ifølge den pedagogiske lederen står lærerne i kø for å få jobb her på Solkysten.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.