Månedsmagasinet på Costa del Sol
Golfnyheter september 2011

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Velkommen tilbake. Mange golfspillere vender glade tilbake til kysten etter en svært våt sommer i Skandinavia. Den kaldeste og våteste på mange år.
Det er ikke bare været i Skandinavia som har vært dårlig. Nedturen for den tidligere verdens-eneren, Tiger Woods, fortsetter. Hans exit etter to runder av US PGA Championship betyr en ny, lang pause fra turneringsgolfen. Med nok en tapt cut synes det klart at Tiger Woods ikke kvalifiserer seg til sluttspillet på den amerikanske PGA Tour, også kaøt Fed Ex Cup. Han kan håpe på et ”wild card”. Tiger uttaler at han ikke vil spille igjen før i november i Australia. Denne pausen kan bety at han ryker ut av topp 50 på verdensrankingen, noe som også gjør at han ikke kan spille de attraktive turneringene fra Majors til World Golf Championship-avdelinger. La oss håpe at nedturen hans stanser – verdensgolfen kan ikke unnvære ham.
Tur for leserne: Det har etter ett års forberedelse lyktes oss å arrangere en eventyrlig og luksuriøs golfreise til Dubai og Abu Dhabi. Her spiller vi på noen av verdens aller beste golfbaner. Les mer om dette under.

Olje, kameler, luksus og golf
Eventyrlig og luksuriøs golfrreise til Dubai og Abu Dhabi
11 dager/9 overnattinger med Stig Wiberg som reiseleder.
Avreise 28. januar / retur 7. februar 2012.

Teknisk arrangør: Bounty Club.
Det foreløpige programmet (med rom for forbedringer) er som følger:

Dag 1
Avreise fra Málaga eller København.
Ankomst til Dubai ca. kl. 23.10 lokal tid.
Overnatting på Sheraton Downtown**** i Dubai.

Dag 2
Dagen kan brukes til å hvile ut, lære hotellet og omgivelsene å kjenne, bruke tid i et av de enorme og billige shopping sentraene, bestige verdens høyeste bygning eller kanskje ta en tur ned i den innendørs skiløypa. I Dubai er det ingen grenser for underholdning og tidsfordriv…
Kl. 20.00 Velkomstmiddag ombord på tradisjonell Dhow med seilas på Dubai Creek mellom vanntaxier og seilskip og med utsikt til Dubais imponerende skyline. Vi kommer helt opp til den opplyste Dubai Creek Golf Club, hvis klubbhus ligner et seil. Underveis er det buffet med arabiske spesialiteter. Overnatting på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 3
Golf på Dubai Creek Golf & Yacht Club, som er med på listen over de 100 golfbaner i verden, man bare må og skal spille. Den danske golfstjernen Thomas Bjørn har vært med på å redesigne banen og høstet mye ros for arbeidet. De 6.270 meterne er en minnverdig reise fra første tee til 18. green. Velkjende fairways, greens på mange nivåer, daddelpalmer og selve creeken på hull fire, pluss mange kunstige sjøer gjør en runde her til en uforglemmelig opplevelse.
Overnatting på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 4
Golf på The Els Club.
Da banen som Ernie Els designet åbnet i 2008, satte den straks nye standarder for golfen i Dubai. Banen er anlagt på ørkenskråninger med autentisk beplantning i en blanding av linksgolf og klassisk golfdesign. Banen har fire teesteder – de bakerste gjør banen knapt 6.800 meter lang – og er både en opplevelse og en spennende utfordring for alle. Overnatting på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 5
Golf på Emirates Golf Club, Faldo Course.
Emirates Golf Club er kjent i hele golfverdenen for sitt vertskap for Dubai Dessert Classic, der Tiger og danske Thomas i 2001 gikk fire runder og dansken som endelig vinner og sist Race to Dubai – finalen på European Tour. Vi spiller Faldo Course som også kalles Wadi som er det arabiske ordet for dal. I 2005 ble Wadi redesignet av den seksdobbelte majorvinneren Sir Nick Faldo. Hans design kjennetegnes av mange bunkers og ujevnt terreng. Banen regnes for en av de beste i Dubai. Overnatting på Sheraton Downtown i Dubai.

Dag 6
Etter frokost forlater vi Dubai og kjører de cirka 120 kilometerne til Abu Dhabi. Underveis besøker vi et av verdens mest berømte og imponerende hoteller – sjustjerners hotellet Burj al Arab der Woods bruker helikopterlandingsplassen på toppen som drivingrange når han overnatter…
Resten av dagen på egen hånd.
Overnatting på YAS Hotel***** i Abu Dhabi.
Hotellet har en ekstraordinær beliggenhet – bare 15 minutter fra sentrum av byen, 10 minutter fra lufthavnen og ligger halvveis på vannet med utsikt til YAS Marina og YAS Marina Formel 1-banen. Rett i nærheten ligger også golfbanen YAS Links og Ferrari World.

Dag 7
Ørkensafari. Vi kjør i 4-hjulstrekkere opp og ned de enorme sanddynene og avslutter med besøk i en beduinleir med grillet mat, litt til halsen og kanskje en oppvisning i magedans.
Overnatting på YAS Hotel***** i Abu Dhabi.

Dag 8
Vi starter dagen med å besøke den ville Ferrari World som er verdens største innendørs temapark. Alle med bare en liten interesse for "fullblodsbiler" av italiensk avstamning kan få en skikkelig opplevelse, blant annet i en Formel 1-simulator der farten kommer opp i nærheten av 300 km/t.
Resten av dagen foregår på egen hånd med mulighet for shopping.
Overnatting på YAS Hotel*****

Dag 9
Golf på YAS Links i Abu Dhabi. Av noen kalt den beste golfbanen i hele Midtøsten – andre ”nøyer” seg med å hevde at denne ekte Linksbane med sine greens ved havet og bølgende bakker (den eneste 100 % ekte i denne verdensdelen) er et av Kyle Phillips’ absolutte mesterverk. Noe av en melding når man tenker på at samme Kyle Phillips også har designet Kingsbarns på St. Andrews og The Grove i London. Avskjedsmiddag. Overnatting på YAS Hotel.

Dag 10
Golf på Abu Dhabi Golf Club.
De som følger med på profesjonell golf, vil gjenkjenne det karakteristiske klubbhuset i Abu Dhabi Golf Club som er en fast ingrediens på The Dessert Swing, som årets første turneringer på European Tour og som ligger i De arabiske emirater.
Abu Dhabi Golf Club presenterer seg selv som en av de mest luksuriøse golfresorts i Midtøsten og er en oase av ro skåret ut av ørkenen med 27 mesterskapshull, fordelt på 162 hektar land med sju spektakulære saltvannnssjøer.
Ca. kl. 22.00: Transfer til lufthavnen i Abu Dhabi

Dag 11
Avgang fra Abu Dhabi lufthavn kl. ca. 01.50.


11 dage – 9 overnatninger
28. januar – 7. februar 2012
Turen inkluderer fly samt alle skatter og afgifter (afrejse fra Málaga)
Transport af golfbag
4 overnatninger på YAS ***** i Abu Dhabi med morgenmad
5 overnatninger på Sheraton Downtown **** i Dubai med morgenmad
Velkomstmiddag på Dhow i Dubai
Afslutningsmiddag på YAS Hotel
5 runder golf inkl. delt buggy
Indgang til Ferrari World
Ørkensafari med barbecue
Alle transfers
Dansk rejseleder Stig Wiberg, e-mail: wibergstig@gmail.com
Pris i dobbeltværelse: 2.650 euro
Ekstra for eneværelse: 440 euro
Ved bestilling betales 1.000 euro
60 dage før afrejse betales restbeløbet
Reserver din rejse hos: Bounty Club A/S tlf. +45 70 20 56 66 eller e-mail: info@bountyclub.dk

Race to Dubai – European Tour
Pr. 21. august 2011
1. Luke Donald 3.778.199 euro
2. Ch. Schwartzel 2.023.252 euro
3. Rory McIlroy 1.935.461 euro
4. Lee Westwood 1.777.431 euro
5. Martin Kaymer 1.650.895 euro
6. Anders Hansen 1.588.340 euro
7. Darren Clarke 1.332.960 euro
8. Alexander Noren 974.702 euro
9. Simon Dyson 950.080 euro
10. Alvaro Quirós 879.937 euro
207. Erik T. Johansen 36.620 euro
236. Marius Thorpe 19.476 euro

Verdensrankinglisten
Pr. 21. august 2011
1. Luke Donald 10,17 point
2. Lee Westwood 8,30 point
3. Steve Stricker 6,93 point
4. Martin Kaymer 6,86 point
5. Rory McIlroy 6,81 point
6. Phil Mickelson 5,86 point
7. Adam Scott 5,86 point
8. Jason Day 5,56 point
9. Dustin Johnson 5,47 point
10. Nick Watney 5,33 point
512. Marius Thorpe 0,30 point

 

Turneringer i September/Oktober 2011
15-18 september: The Vivendi Trophy with Seve Ballesteros
22-25 september: Austrian GolfOpen
29-2 oktober: Alfred Dunhill Links Championship
6-9 oktober: Madrid Masters
13-16 oktober: Portugal Masters

Av Stig Wiberg

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet