Månedsmagasinet på Costa del Sol
300 000 boliger legaliseres

Usikkerheten for tusenvis av boligeiere har ulmet under overflaten i flere år, men nå er den mangeårige striden om de delvis ulovlig oppførte boligene løst. Junta de Andalucía og sentralregjeringen har inngått en avtale som gir de mange boligeierne ro i sinnet. Med avtalen legaliseres nesten 300 000 boliger i Andalucía, hvorav en meget stor del ligger i Málaga-provinsen.

Konflikten tok fart under 2000-årenes byggeboom, hvor utallige kommuner utstedte byggetillatelser i stor stil. Tillatelsene fulgte allikevel ikke alltid de overordnede retningslinjene fra Junta de Andalucía, som grep inn i 2007. I en overgang var det snakk om å rive ned alle ulovlig oppførte byggeprosjekter, men den tanken ble droppet raskt, da det ville ha medført utallige erstatningssaker mot kommunene som utstedte tillatelsene.

Etter 12-13 års strid og usikkerhet er saken nå definitivt avsluttet.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.