Månedsmagasinet på Costa del Sol
Los Vikingos – Turneringsåpning på Atalaya

Los Vikingos - Turneringsåpning på Atalaya

Vinnerlaget fra venstre: Svein Andersen, Helge Olsen, Terje Blomberg, Bjørn Kalleberg.

Los Vikingos har hvert år lagt en av sine turneringer til Atalaya Golf & Country Club, alltid på Old Course. For første gang foregikk vår åpningsturnering for høsten på New Course, en bane som ble designet av Paul Krings i 1993. Banen er vesentlig kortere enn den gamle banen. Den er kun 5044 meter fra gul tee, over 800 meter kortere enn Old Course. Fra rød tee er den nye banen 4356 meter, hele 678 meter kortere enn den gamle.. Men selv om den er kortere så betyr det ikke at den er lettere. Den ligger i et mer ulendt og bratt terreng med ondulerte fairways og meget store og raske greener. Man skal vurdere køllevalget nøye fra utslagsstedet for ikke å havne i et av de mange hindre. På grunn av banens beliggenhet i terrenget er det nydelig utsikt mot Middelhavet, Gibraltar, Afrika og La Concha fra flere steder. Begge Atalaya banene har stort belegg av spillere året rundt. Til tross for det er kvaliteten på fairways og greener meget god. Dette var en bane som medlemmene likte godt. Noe negativt var det at klubben ikke kunne tilby buggies. De stod der på rekke og rad, men var ikke fylt opp med bensin. Merkelig når man tenker på den harde konkurransen det er for tiden med å fylle banene med spillere.

Los Vikingos åpner ofte sesongen med lagspill og denne gangen var spilleformen Texas Scramble. Hvert lag bestod av fire personer.

Resultatene ble som følger:
Antall
slag
1.plass Helge Olsen, Svein Andersen, Bjørn Kalleberg, Terje Blomberg 73
2.plass Jan Nybø, Willy Hoff, Annema Morg, Solveig Iversen 75
3.plass Tove Glasø, Tor Foss, Signe E. Eriksen, Johs. Bruvik 76

I tillegg ble det premie til alle som kom nærmest på flagget på par 3 hull for så vel damer som herrer og resultatene ble:

Damer Herrer
Hull 4 Ingen Tor Eng
Hull 9 Ingen Svein Andersen
Hull 12 Tove Glasø Ingen
Hull 13 Ingen Jan Nybø
Hull 16 Ingen John Nordahl

Turnering ble gjennomført i fint varmt vær med en svalende vind. Medlemmene følte at det var godt å komme tilbake til varmen etter en ustabil og vindfull sommer i Norge

Neste turnering blir på Calanova 17. oktober.

Velkommen til cheapgreenfee.com
I knapt seks år har jeg anmeldt golfbaner i bl.a. Andalucía, og mange har anmodet om å få lese disse anmeldelsene på nytt. Det er nå mulig på www.cheapgreenfee.com

Hjemmesiden vil også inneholde linker til golfbaner og alt som er relatert til denne praktfulle sporten. Disse opplysningene kan så danne grunnlag for valg av golfbaner som passer til ditt spill og din lommebok.

Framover vil kommende anmeldelser og tilbud på golfbaner ligge på hjemmesiden. Her kan du kjøpe de billigste greenfees samt se gode tilbud på hoteller, bilutleie og restauranter.

Stig Wiberg
______

Ryder Cup
Europa vant knepent over USA 14½ – 13½

Før mandagens singler ledet Europa komfortabelt med 9½ – 6½, og mange regnet det som en formalitet at Europa ville vinne årets Ryder Cup i Wales.
De europeiske spillerne kjente banen virkelig godt fordi det blir avholdt Europatour på denne banen nesten hvert år. Det var ganske få amerikanere som hadde spilt på banen før. Det var etter min mening avgjørende på finaledagen.

Med en storspillende Tiger Woods og Phil Michelson stod det klart at den siste matchen mellom Graeme McDowell og Mahan ble avgjørende for hvem som ville vinne Ryder Cup. Etter 15. hull var stillingen jevn med 13½ poeng til hvert lag. Deretter fikk McDowell en birdie, og Mahan falt ned på grunn av nerver. Dermed vant Europa med minst mulig poeng; 14½ – 13½ poeng.

Nå starter forberedelsene til Chicago 2012, og her kommer europerne virkelig til å måtte jobbe, for banen er en typisk parkbane som passer amerikanerne best. Selv om dette årets kaptein, Colin Montgomerie, klarte oppgaven fantastisk, tror jeg at man velger José-Maria Olazábal til ny Ryder Cup-kaptein.
Deltakerne var:

Europa USA

Lee Westwood Phil Mickelson
Rory Mcilroy Hunter Mahan
Martin Kaymer Bubbu Watson
Graeme McDowell Jim Furyk
Ian Poulter Steve Stricker
Ross Fischer Dustin Johnson
Francesco Molinari Jeff Overton
Miquel Angel Jimenéz Matt Kuchar
Peter Hanson Anthony Kim
Padraig Harrington Lucas Glover
Luke Donald Zach Johnson
Edoardo Molinari Tiger Woods

BANEANMELDELSE
La Cala Resort

Spanias største – dobbelt så stor som MONACO
La Cala Resort har tre golfbaner som alle er designet av Cabell Robinson som har gått i lære hos den legendariske Robert Trent Jones. Dessuten har han designet en 6 hulls par 3 bane der David Leadbetter Golf Academy holder til. Et 5-stjerners luksushotell og med luksusleiligheter til utleie, gjør at mange kjøper en ferdig golfpakke. La Calas tre baner er vidt forskjellige, og man har virkelig vansker med å velge, om man ikke spiller alle tre da.
Campo America avholdt Lady’s European Tour School i 2005 og 2006. I 2007 ble det arrangert spansk parmatch for elitespillere og vinnerne ble Miguel Angel Jiménez og Andrés Jiménez.

Campo Europa åpnet i 2005, og jeg var den første som spilte og omtalte denne banen. Den er absolutt den vanskeligste, og mange profesjonelle golfspillere trener på Campo Europa.

Hvis man er nybegynner, er La Calas par 3 bane det riktige stedet å begynne. David Leadbetter Academy har noen av de dyktigste underviserne, og både drivingranges og greens er i topp stand. Når du har fått undervisning eller har spilt en golfrunde, kan du besøke proshop´en, fitness-senter og sauna i de nyrenoverte omkledningsrommene.

Klubbhuset
Klubbhuset er designet som en typisk andalusisk cortijo. Hull 19 som huset kalles, kan besøkes før eller etter en golfrunde. Du kan også bare komme og nyte en god lunsj og den praktfulle utsikten over Campo Asia. Det finnes en stor terrasse med plass til over 250 mennesker.

Hvis du ønsker å oppleve de store sportevents, bl.a. Ryder Cup, kan det følges på tv i klubbhuset. Åpningstidene er fra kl. 8 – 20 om vinteren og fra kl. 8 – 21 om sommeren.

Campo Asia
Denne banen ble åpnet i 1999 og var den første golfbanen Cabell Robinsons designet. Den gang het banen Sørbanen. Det er den korteste banen med 5.412 meter fra hvit tee og 4.467 meter fra rød tee. Den er svært kupert med smale fairways og relativt små greens. Når man står på tee-stedene får mange spillere et sjokk, men man blir positivt overrasket når man oppdager at driven har masser av plass å lande på.

Det er vann ved to hull, hull 14 som er et par 5 hull og hull 3, et kort par 4 hull. Det er en svært kupert bane som for langt de fleste golfere er umulig å gå.

Denne banen fortjener 3 ½ golfball.

Campo America
Denne banen åpnet kort etter ferdigstillelse av Campo Asia. Banen er lengre enn Campo Asia med 5.600 meter fra hvit tee og 4.605 meter fra rød tee. Jeg synes at det er den letteste og beste av de tre banene. Den har brede fairways, en rough du enkelt kan håndtere og vesentlig færre fairway-bunkere. Lavhandikapspillere kan ta de tre par 5 hullene på to slag og mange klarer birdies.

Par 3 hullene har fantastiske utsikter, akkurat som Campo Asia. Mange greens er buktede, noe som gjør at man er tilfreds med å putte to ganger.

Dette er min yndlingsbane av de 3 banene.

Den fortjener 4 golfballer.

Campo Europa
Denne bane åpnet i 2005 og er en stor opplevelse å spille. Designeren har gjort et stort og vanskelig arbeid, fordi en gjennomgående elv vanskeliggjorde prosjektet. Det måtte bygges flere broer som samler banen. Banen er den lengste av de tre banene med 5.705 meter fra hvit tee og 4.556 meter fra rød tee.

Det er klart den vanskeligst, og du får tildelt et par slag ekstra, noe som er helt riktig. Naturen og miljøet på de tre banene er fantastisk med oliventrær, korkeik og et hav av bougainvilleas langs elven. Mange golfere vil gi denne banen toppkarakter. Buggy er nødvendig på denne banen.
Den fortjener 4 golfballer

Green fee-priser
La Cala har enestående green fee-priser, samt hotelltilbud.
Besøk www.lacala.com

___________

European Tour – Race to Dubai
Per 26. september 2010

1. Martin Kaymer 2.554.400 euros
2. Graeme Mcdowell 2.094.667 euros
3. Lee Westwood 1.822.738 euros
4. Ernie Els 1.771.118 euros
5. Ch. Schwartzel 1.765.978 euros
6. Louis Oosthuizen 1.747.726 euros
7. E. Molinari 1.735.648 euros
8. M.A. Jiménez 1.671.801 euros
9. Ian Poulter 1.478.118 euros
10. Paul Casey 1.438.864 euros

164. E.T. Johansen 79.001 euros
276. Jan-Ara Larsen 11.620 euros
330. Peter Karensche 3.480 euros


Verdensrankinglisten

Per 12. september 2010

1. Tiger Woods 8.86 poeng
2. Lee Westwood 8,55 poeng
3. Phil Michelson 8,43 poeng
4. Steven Stricker 7,70 poeng
5. Jim Furyk 7,49 poeng
6. Martin Kaymer 7,15 poeng
7. Paul Casey 6,28 poeng
8. Luke Donald 5,88 poeng
9. Rory Mcillroy 5,68 poeng
10. Ernie Els 5,49 poeng

337. Marius Thorpe 0,47 poeng
491. Henrik Bjørnstad 0,30 poeng

 

Turneringer i oktober 2010
14. – 17. oktober: Portugal Masters
21. – 24. oktober: Castelló Masters Costa Azahar
28. – 31. oktober: Andalucía Masters

 

 

 

Av Arne Lie

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.