Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ferran Adrià kunngjorde meddelte matmessen Madrid Fusion at restaurant El Bulli stenger. Ikke for alltid, men i hele 2012 og 2013.
Restauranten er de siste fire årene, og til sammen fem ganger, kåret til verdens beste restaurant av Restaurant Magazine, som med sine 800 eksperter danner dommerpanelet i slike konkurranser. El Bulli holder åpent i år og nest år, men deretter er det slutt på El Bulli slik vi kjenner det.
– Når vi åpner igjen i 2014, vil det ikke bli det samme, sa Adrià til et samlet og måpende pressekorps som var samlet i hovedstaden.
Ryktene hadde lenge svirret om radikale endringer i mattemplet ved Roses i Katalonia, og selv sa han i desember til dette magasinets utsendte at han i Madrid ville informere om en stor nyhet.
Oppfinneren av den ”molekylære gastronomi” – et uttrykk som han forøvrig ikke helt kan forsone seg med – har med saker som gulrotluft, nitrogenbehandlede rødbeter, parmesanspagetti og sfærisk ravioli, sammensatte middager bestående av opp mot 40 retter å gjøre. På dette viset har El Bulli revolusjonert måten vi vurderer mat på.
Eller i hvert fall for de 8.000 gjestene som hvert år blant kanskje millioner av håpefulle lykkes å komme gjennom nåløyet den ene dagen i året da bordbestillinger blir mottatt.
Årsaken til pausen er at han har behov for mer tid til familien og til å tenke over hva som skal bli det neste nye. Han ville på pressekonferansen ikke komme inn på hva det kunne bli, men understreket at sagen er at han trenger mer tid for å finne ut av ting.
Han mente likevel at det nok fortsatt blir matservering i én eller annen form El Bulli.
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet