Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

 

Jeg er igang med golfskole på kysten igjen. og frem til mai skal jeg nå hjelpe leserne til å bli bedre golfspillere. vi skal på golfskolen ha et dommerhjørne som dere kan skrive inn til med spørsmål angående regler eller ting som dere lurer på som skjer med dere i turneringer o.l. I hver utgave skal jeg ta for meg et tema. Dere kan også skrive inn til meg med spørsmål om golf eller forslag om temaer dere vil jeg skal ta opp i magasinet.
Vi skal ha et prohjørne som er nytt nå i forhold til tidligere med spørsmål fra leserne. Tema i denne utgaven er spillerstrategi som jeg ser er et problem for hverdagsgolferne, alt for mange stiller seg opp og bare slår uten å tenke på spillestrategi. De fleste golfere har en skru i ballen enten fra venstre til høyre eller fra høyre til venstre. det er et fåtall som slår ballen rett.
Det vi skal se på er hvor vi skal pegge opp ballen for at vi skal treffe flere fairways.

Hvis dere slår ballen med en fade eller slice, pegg opp ballen ved høyre tee kloss. Sikt venstre fairway kant og spill med den skruen dere har på ballen. Da øker dere sjansen med 50% på å treffe fairway.

Hvis dere slår ballen med en draw eller hook, tee opp ved venstre kloss, (se bilde) for å gjøre fairwayen dobbelt så stor.
Så lær dere til å tee opp på riktig sted, og treff flere fairwayer. Senk HCP og bli bedre golf spillere.

I neste utgave av det Norske Magasinet tar jeg for meg køllevalg fra tee og på inspill til greenene.

Regel-tips
Mange hobby-golfere er ikke klar over at de kan droppe på begge sider av et sidevannshinder (merket med røde staker). Ofte er det mulig å få et lettere slag hvis du velger å droppe på andre siden. Først må du finne et punkt på den andre siden som er parallelt like langt fra hullet som fra punktet ballen gikk ut i hinderet. Derfra kan du droppe innenfor to køllelengder men ikke nærmere hullet, eller droppe så langt du vil tilbake i flagglinjen.
Kanskje er det høyt gress på siden ballen gikk ut, mens du kan komme på fairway på den andre siden. Vær smart – tenk før du dropper! Se regel 26-1c.

 


 

Skolen stilte i andalusisk ungdomsmesterskap
Den norske skolen stilte med egne lag og spillere i turneringen ”Campeonato Interclubes Andalucía Infantil y Cadete” (Andalusisk mesterskap for barn og junior) som ble arrangert i slutten av november. Fra skolen stilte Thomas – og Therese Tellefsen på lag, mens Kristoffer Aga og Sebastian Syversen gikk sammen på det andre. Arild Syversen var lagets kaptein.
Første dag ble begge lag blant de 14 beste av totalt 30 lag som stilte i konkurransen. Dagen etter var det individuelt poengspill der alle fire norske deltakerne kom inn blant de 30 beste av totalt 120 spillere.
Turneringen ble spilt på Club de La Canada i Cádiz. Den norske skolens samarbeidspartner Aymerich/Benalmadena Golf Club har allerede uttalt at de norske juniorgolferne vil bli sendt til flere turneringer fordi klubben er svært godt fornøyd innsatsen.

 

Av Arild Syversen. Fotograf Ole Siggerud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.