Månedsmagasinet på Costa del Sol
Bygger elektroniske klasserom

Den norske skolen tar for alvor steget inn i dataalderen. Et nytt bredbånd er på plass. Det skal være basis for skolens satsing på elektroniske klasserom.

– Skolen er først ute, forteller den kjente Chess-gründeren Idar Vollvik. Nylig var han og kompanjong John Olav Økland på Den norske skolen i Benalmádena for å markere at LUDO wi-fi´s første bredbåndskunde kunne ta i bruk sitt nye utstyr.
– Vi snakker om en forholdsvis kraftig datalinje for skolens elever på ungdomstrinnet og for lærerne, fortsetter Vollvik.

Elektronisk skole
– Dette er en fantastiske god løsning for oss, sier skolens direktør Henning Nordby. Han sier kapasiteten på det nye bredbåndet er så god at 30 elever samtidig kan bruke nettet. Slik han ser det vil den nye bredbåndslinjen være basisen for den elektroniske satsingen skolen står foran:
– Vi er på vei til å bli en gjennomført elektronisk skole. Alle elever på ungdomstrinnet har i dag fått tildelt en pc fra skolen. Gjennom den nye, trådløse internettilgangen, kan alt fra lekseplaner, alle felles skriv til elevenes foreldre og foresatte, beskjeder, notater, innleveringer av skriftlige arbeider og karakterer etter hvert bli formidlet elektronisk mellom lærerne og skolen og elevene og deres foresatt.

Framtidsvyer
– Vi installerer projektorer i klasserommene og etter hvert vil nok de gamle tavlene forsvinne. Vi ønsker å ligge helt i front når det gjelder datasatsing, og våre elever skal etter endt skolegang ha spisskompetanse innenfor informasjonsteknologi, såkalt IKT, sier Nordby.
Idar Vollvik som ble superkjendis i Norge etter suksessen med mobiltelefonselskapet Chess, nikker bifallende til Nordbys syn på IKT-satsingen:
– Jeg tror at skille mellom folk i framtiden kommer til å gå mellom dem som kan og dem som ikke kan bruke elektronisk utstyr, sier han.
– Her på skolen er vi overbevist om at en sterk datasatsing er helt nødvendig for våre elever, legger Nordby til.

Starter på nytt
Vollvik har som kjent for lengst solgt seg ut av Chess, men er nå i full gang med etableringen av flere LUDO-selskaper. I Norge er LUDO mobil i full gang med å kapre nye kunder. Her på kysten har han og kompanjong og medeier, John Olav Økland, gått sammen og startet opp LUDO wi-fi. Det er et selvstendig selskap innenfor LUDO som vil tilby trådløst bredbånd til hele Solkysten, i første omgang fra Nerja til Estepona.
– Deretter bygger vi videre ut til Sotogrande, men da er det også stopp, sier Vollvik. Bakgrunnen for hans nye satsing er at han, i likhet med svært mange mennesker her på Solkysten, lenge har irritert seg over den lave kapasiteten og lave hastigheten på bredbånd.
– Costa del Sol er et utland når det gjelder internett. Vi har kjøpt opp 28 store master langs kysten. Når det tekniske utstyret er oppgradert, kan vi tilby bredbåndsdekning med høy kvalitet til 98 prosent av de 1,4 millioner internettbrukerne som i dag finnes her på kysten, hevder Vollvik.

 

Av Jette Christiansen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.