Månedsmagasinet på Costa del Sol

ONCE – Langt mer enn et Blindeforbund

Alle som bor i Spania, har sikkert sett lottokioskene med skiltet ONCE i store bokstaver. Mange er klar over at disse drives av Det spanske blindeforbundet. Men hva de fleste ikke vet, er at ONCE er mye mer enn en… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Sex i Spania er en allsidig forretning

Prostitusjon. Verdens eldste yrke, men kanskje også et av verdens mest allsidige. Innenfor bransjen finner man både den lykkelige horen, studinen, gigoloen, husmødrene, og kvinnene som er tvunget ut på gaten. Og de mange forskjellige formene for prostitusjon har skapt… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

LOS CAHORROS DE MONACHIL

Los Cahorros de Monachil er en av de mest populære vandrerutene i hele Granada-provinsen. Og det er forståelig, for den eventyrlige turen leder igjennom et fabelaktig, vilt fjellandskap, hvor elven Monachil i millioner av år har skåret sin vei på… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Spanias glemte del i Frankrike

Det ligger der som om noen hadde glemt å ta det med hjem; det er forlatt, helt alene, omgitt av Frankrike. Spanias 504.782 km² begrenser seg ikke kun til størstedelen av Den Iberiske Halvøy og de to øy-gruppene Kanari-øyene og… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Hva er egentlig lyn og torden?

Ifølge utallige reisehåndbøker er det rundt 330 soldager i året her nede på Costa del Sol, hvilket skulle bety at det ikke er mange dagene i året med dårlig vær. Hvorvidt dette stemmer eller ikke, skal være usagt her. Det… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Flere julelunsjer enn i fjor

Tilbakemeldingene kommer fra Málaga by, men trenden er den samme over hele Costa del Sol. Julelunsjene bestilles tidligere enn noen gang. Byens restaurantforbund (Mahos) sier at mange restauranter allerede rapporterer fullbestilt for desember. «Det har alltid vært utlendingene som har… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Bedre avfallssortering på Solkysten

Innbyggerne på Costa del Sol har blitt flinkere til å sortere avfallet sitt. I årets tredje kvartal ble det samlet inn syv prosent mindre avfall enn i samme kvartal i fjor fordi innbyggerne har blitt flinkere til å resirkulere. «Det… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Kastanjehøsten i Málaga-provinsen ødelagt

I et «normalt» år høstes det 3 millioner kilo kastanjer i Málaga-provinsen som nytes lokalt og eksporteres over hele Europa. I år forventes innhøstingen bare å nå 10 prosent av denne mengden, og for produsenter i Serranía de Ronda er… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Grand Opening av norsk-eid shoppinglandsby på Golden Mile

På lørdag 26. oktober fra kl. 10.00 åpner Marbellas nye reisemål for shopping og spisesteder, FORUM, på Marbellas Golden Mile, og hele familien, inkludert hunden, er velkommen! Det blir levende musikk, leker og mye gøy for barna, stands for hunder,… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Vannreservoarer “alarmerende”, men nedbør i vente

Selv om i kapasiteten i vannreservoarerene i Andalucía som helhet har økt til 30,42 prosent etter forrige ukes regn, beskriver Junta de Andalucía vannsituasjonen i Málaga-provinsen som “alarmerende”. Provinsens vannreservoarer har nå en samlet kapasitet på 15,42 %, mens de… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Málaga vil forby nye turistleiligheter i 43 bysoner

Fra november akter bystyret i Málaga å ikke tillate en eneste ny turistleilighet i de 43 nabolagene (barrios) hvor de nå overstiger 8 % av det totale antallet leiligheter. Tiltaket krever en endring i generelle byplanen (PGOU) som vil tas opp på neste plenumsmøte, slik at… Du må vœre logget inn for å se dette innholdet.

Kunsten å smake olivenolje

I Andalucía har vi nesten ubegrensede muligheter til å bli med på en vinsmaking på vingårder, i bodegaer og selv i vinforretninger. Man lærer å skille mellom ung og vellagret vin, forstå konseptet terroir, vite om vinen kommer fra søtere og tørrere druearter og prøve å gjenkjenne all verdens smaksvarianter fra gammelt treverk til bær og […]

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.