Månedsmagasinet på Costa del Sol

alt

Cogesa tilbyr omfattende sykeforsikringer til alle skandinaver
Cogesa er en spansk forsikringsagent med hovedkontor i Barcelona. Virksomheten er et familieforetakende som ble startet i 1917 og som opp gjennom årene har inngått samarbeide med de største forsikringsselskapene i Spania. Cogesa kan derfor i dag tilby sine kunder et bredt tilbud av forsikringer. Siden 2006 har Cogesa i samarbeide med Caser dessuten kunne tilby en spesiell sykeforsikring, Spaniaforsikringen, som henvender seg direkte til skandinaver bosatt i Spania. Samarbeidet har vært en stor suksess allerede fra starten av, og tallet på kunder stiger kraftig hvert år.
Selv om Spania har et ytterst velfungerende offentlig helsevesen, foretrekker mange skandinaver i Spania å tegne en supplerende privat sykeforsikring. Fordelen ved en privat sykeforsikring er muligheten den gir til å henvende seg direkte til en spesialist, uten først å måtte konsultere en lege. Hos en spesialist kan man få gjort de nødvendige undersøkelser uten lange ventelister. Dessuten er det mange som foretrekker de mange fasilitetene og ytelsene som de private klinikkene og sykehusene tilbyr, for eksempel et stort tilbud av tolker, private rom med en ekstra seng til ektefellen eller et familiemedlem, samt tv, forretninger og religiøse fasiliteter.
Sykeforsikringen til skandinaver i Spania tilbyr et stort nettverk av leger, klinikker og sykehus. Det betyr at forsikringstakeren selv kan velge lege, klinikk eller sykehus. Når man tegner Cogesas private sykeforsikring, mottar man et personlig sykeforsikringskort som må du må vise fram når du besøker din lege, klinikk eller sykehus. Alle fakturaer på behandling sendes direkte til Caser, slik at forsikringstakeren ikke selv trenger å bekymre seg for dette. Mange skandinaver har allerede tegnet Cogesas private sykeforsikring, og Cogesa er derfor i dag i stand til å tilby rabatter på forsikringspremien. Dessuten har Cogesa spesielle kampanjer som henvender seg direkte til det skandinaviske publikummet.
På hovedkontoret i Barcelona tar man seg av de utenlandske kundene. De ansatte snakker de skandinaviske språkene og kan derfor hjelpe dem som foretrekker å snakke sitt eget morsmål. At Cogesa ikke har kundekontorer på Costa del Sol eller Costa Blanca står ikke i veien for en profesjonell kundeservice. Alle spørsmål fra kundene kan nemlig besvares per telefon, e-post eller faks. Hvis man bor i nærheten av hovedkontoret, er man selvfølgelig velkommen til å stikke innom.
Cogesas kundeservice sørger fortrinnsvis for å skaffe tillatelse fra forsikringsselskapet til visse helseundersøkelser, samt å besvare kundenes spørsmål og andre viktige sider som angår sykeforsikringen. De ansatte i kundeservice er i daglig kontakt med Caser slik at kundenes spørsmål kan besvares så raskt som mulig.
En nyhet fra Cogesa er lanseringen av en ny forsikring som angår hjemsendelse ved dødsfall. Mange utlendinger ønsker å bli begravet i hjemlandet, men det kan ofte vise seg å bli svært dyrt. Cogesas nye forsikring sørger for at omkostningene blir holdt på et fornuftig nivå samtidig som det sørges for alt det praktiske slik at de etterlatte ikke behøver påta seg disse formalitetene som ofte er svært tidkrevende.
For mer informasjon om Cogesas sykeforsikringer og andre ytelser, ring Kundeservice på tlf. 933 424 896 eller send en e-post til spaniaforsikringen@cogesa.com

Vip-Hotspot tilbyr nå “pay-as-you-go” internett
Det er ikke nødvendig å undertegne en egen langtidskontrakt for å få pålitelig, høyhastighets internett hjemme eller på arbeidet!
VIP-HOTSPOT, kystens ledende wi-fi-internett-leverandører mener kundene bare bør betale for det de bruker og ikke trenger å knytte seg til en 12- eller 18 måneders kontrakt, bare for å sende og motta e-post og surfe på nettet.
Pay-as-you-go internett er her! Hvis du ikke bor her permanent, men likevel trenger tilgang til høyhastighets-, trådløst internett når du måtte ønske eller trenge det: Endelig er det her!
Gjennom VIP-HOTSPOT kan hvem som helst få pålitelig og trådløs internettilgang med hastigheter på opp mot 10 MB, avhengig av lokalisering og uten å bli bundet av en noen kontrakt eller til bruk av fasttelefonen. Dersom du er her i noen få dager, uker eller måneder om gangen, kan du koble deg til VIP-HOTSPOT og bare betale for den internettbruken du ønsker.
Juan Guzzo, salgsleder for VIP-HOTSPOT, sier: – Vi oppdaget et enormt hull i markedet for Pay-as-you-go internett. Vi ønsket å skreddersy internett-pakker for å møte kundenes behov for å spare penger og samtidig tilby totalt fleksible betalingsordninger.
Hvis du har sterkt nok signal, kan du koble deg til, åpne nettleseren, velge den brukstiden du ønsker(fra én time opp til et år), og begynne surfingen på internett. Avhengig av hvor du er, kan det være nødvendig å kjøpe en egen hjemmemottaker, men når du først er koblet opp til VIP-HOTSPOT har du enkel tilgang til trådløst internett for så lite som fra 5 € per måned.
VIP-HOTSPOT overfører wi-fi signaler til mer enn 500.000 mennesker. For øyeblikket dekker vi kysten fra Torremolinos til Marbella og i innlandet til Mijas og Alhaurin Golf. Dekningsområdet øker for hver dag.
For mer informasjon, vennligst kontakt VIP-HOTSPOT på 952 593 333 eller besøk: www.vip-hotspot.com

Saxo Bank kunngjør rekordstort overskudd
Saxo Bank, spesialist i online handel og investering, har kunngjort en økning i driftsinntektene på 61% og en økning av overskuddet på 23 prosent for 2008.
2008 ble nok et rekordår for inntjening og overskudd hos online-spesalisten Saxo Bank som har hovedkontor i København og en avdeling, bl.a. her i Marbella. De primære driftsinntektene sluttet på DKK 2.518 millioner (EUR 338 millioner), en økning på 61%, sammenlignet med året før. Resultatet før renter, skatt og avskrivninger, nådde opp i DKK 631 millioner (EUR 85 millioner) i 2008 og steg dermed 43% i forhold til 2007, mens årets resultat økte med 23% til DKK 339 millioner (EUR 45,5 millioner).
– Vi er stolte over å være i stand til å presentere disse resultatene i et år som har vært kjennetegnet av svært store utfordringer. Saxo Banks forretningsmodell har vist sin levedyktighet, og vi har tillid til at banken vil fortsette sin vekst de kommende år, uttalte Saxo Banks administrerende direktører og stifterne Kim Fournais og Lars Seier Christensen i en felles erklæring.
2008 var et år med store forandringer for Saxo Bank. Etter et par år med høye vekstrater og en raskt voksende organisasjon, vedtok ledelsen å begynne en konsolideringsprosess og strømlinjeforming av banken for å ruste den opp slik at den enda bedre vil være i stand til å fortsette veksten de kommende år som forventes å by på en del utfordringer.
– Vi ønsket å styre banken inn i en ny fase, basert på en mer fleksibel struktur der vi kunne opprettholde veksten og samtidig sikre overskuddet og effektiviteten. Vi var nødt til å ta noen vanskelige beslutninger underveis, men vi tror at tiden har vist at dette var det riktig å gjøre, sag Kim Fournais og Lars Seier Christensen. Etter omstruktureringen har Saxo Bank måttet sette av noen engangsomkostninger i forbindelse med fratredelser og godtgjøringer. Dessuten ble ca. DKK 100 millioner (EUR 13,4 millioner) bokført for å dekke utgiftene til fraflyttede lokaler og andre utgifter forbundet med omstruktureringen. Justert for dette, steg overskuddet før skatt med 56% i forhold til 2007, hvilket var på linje med veksten på topplinjen på 61%.
For å understøtte fortsatt vekst i driftsinntektene og inntjening, iverksatte Saxo Bank en rekke initiativer i 2008 med det formålet å styrke og optimere hele bankens verdikjede, produkttilbud og geografiske fotavtrykk. Etter lanseringen av Saxo Bank Schweiz, overtok Saxo Bank den franske White Labell-partneren Cambiste som i september 2008 ble lansert som Saxo Banque France. Det ble likeledes åpnet representasjonskontorer i Australia og Japan, og i denne måned etablerte Saxo Bank seg i Milano. Andre nye kontorer vil bli ført på listene den kommende tiden.
Som en del av en langsiktig strategi for å etablere Saxo Bank innenfor formuesforvaltning for kunder med store formuer, samt institusjonelle klienter, styrket Saxo Bank også kapitalforvaltningssegmentene Private Wealth Management (PWM) og Asset Management (AM) med overtakelsen av den danske fondsmeglervirksomheten Sirius i januar 2009.
Endelig ble Saxo Bank tildelt fem priser fra ledende finanstidsskrifter i år, blant andre Euromoney og, for fjerde år på rad, FX Week. Denne æren ble gjentatt av Profit & Loss, som for andre år på rad tildelte Saxo Bank prisen for beste valutahandelsplattform.
Saxo Bank er en online handels- og investeringsbank som ikke beskjeftiger seg med tradisjonelle utlånsaktiviteter. På grunn av den ustabile situasjonen og manglende tillit til finansmarkedene, valgte Saxo Bank likevel å slutte seg til ”Det Private Beredskab” («Bankpakke I»). Denne ordning omfatter en ubegrenset garanti fra staten for alle innskudd og bankens alminnelige gjeldsforpliktelser fram til 30. september 2010. I løpet av denne toårige garantiperioden må de deltakende banker ikke utbetale aksjeutbytte eller gjennomføre nye tilbakekjøpsprogram for aksjer.
Saxo Bank ble stiftet i 1992 av de to administrerende direktørene Kim Fournais og Lars Seier Christensen. Banken er kjent for sin prisbelønnede online handelsplattform SaxoTrader som gir mulighet for handel direkte gjennom Saxo Bank eller en av bankens White Labell-partnere. Saxo Bank har over 120 White Labell-partnere og flere tusen klienter i over 180 land.

Euromarket – nordmenns supermarked på Costa del Sol
Det første supermarkedet åpnet på 1930-tallet i sentrum av Fuengirola der konsentrasjonen av spanske turister var stor. Varer fra Madrid og Nord-Spania ble raskt populære, og etter hvert som strømmen av turister fra Europa økte, fant Euromarket leverandører som kunne supplere med matvarer fra disse landene. Etter mange års suksess med det internasjonale konseptet, vedtok man å utvide Cayetano, og Euromarket i Mijas Costa ble bygget. I starten het supermarkedet Hiper Europa, men for å tilpasse seg den store internasjonale kundegruppen, endret man i 1990 navnet til Euromarket. Supermarkedet var det første Hipermercado(stort supermarked) på Solkysten, og det første til å introdusere internasjonale varer i store mengder. I dag disponerer Euromarket i Mijas Costa over 15.000 kvm., 350 ansatte og har det største og mest varierte tilbudet av norske varer på kysten.
80% av kundegruppen er utlendinger. Det skyldes at Euromarket har et stabilt nettverk av leverandører med norske varer som spesialitet som hele tiden sørger for at de norske kundene kan finne varer som de kjenner hjemmefra i hyllene i Euromarket.
I Euromarket finner man for eksempel: Linje-akevitt , Maritim fiskeburgere og smøreosten Kavli, samt mange andre danske og svenske varer som Lurpak, dansk bacon, makrell i tomat, ristet løk, Bakkedal minarine og frikadeller.
I perioden 29. juni – 7. juli avholdes øl-uke, og da vil det finnes et kjempeutvalg av forskjellige ølmerker.
For mer informasjon, se www.cayetanoyeuromarket.com.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.