Månedsmagasinet på Costa del Sol
Stor usikkerhet om Unicaja basketballags fremtid

Stor usikkerhet om Unicaja basketballags fremtid

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Banken Unicaja klarer seg bra. Det er derimot fremtiden til Unicajas basketballag som plutselig henger i en tynn tråd. Bankens fusjon med Liber Bank gjør Unicaja til landets femte største, men det betyr ikke større budsjetter for byens basketballag – tvert imot. Fusjonen betyr derimot en markant omlegging av Fundación Unicaja fondets midler. 

Og det er nettopp dette fondet som i de siste tiårene har bidratt med en stor del av sponsoravtalene til Málagas basketballag. Da alt gikk som best, i 2006/07 sesongen, hadde Unicaja laget et årsbudsjett på 18,5 millioner euro, som banken og dets fond sammen dekket. 

Over årene har budsjettet falt til 11 millioner og i år, grunnet pandemien, til 9,5 millioner – hvorav 3,5 millioner kommer fra fondet. Disse 3,5 millioner euro bortfaller nå ved utgangen av sesongen og skaper stor usikkerhet om førstelagets og klubbens fremtid i sin helhet. Alle i og rundt klubben håper på en løsning mens byens borgemester, Francisco de la Torre, oppfordrer andre virksomheter til å ta over.

(Kilde: Diario SUR)    

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet