Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skandinaviske villaer vinner frem på Solkysten

Skandinaviske villaer vinner frem på Solkysten

De har bare jobbet med prosjektet i et år, men nå har de syv prosjekter i gang.
Et nytt skandinavisk initiativ har gitt voksesmerter for moderne skandinaviske villaer på Costa del Sol, og interessen kommer nå fra alle nasjonaliteter.

Det er veldig individuelle boliger til solide priser. Samtidig står husene klare på bare seks måneder. Sammen med en håndfull medarbeidere jobber Eddie Christiansen ivrig på å få frem skandinaviske villaer i Sør-Spania.

Han har vært i byggebransjen siden han var helt ung. I de siste 13 årene kjørte Christiansen rundt i hele Andalucía for å finne byggetomter, få tillatelser og få oppført nye supermarkeder som utviklingssjef for supermarkedkjeden ALDI i Sør-Spania. Da han fikk sjansen til å utvikle villaer på Solkysten i stedet, nølte han ikke. ”Jeg har utviklet og bygget flere villaer for meg selv som jeg leier ut i Danmark. Derfor har jeg stor tiltro til produktet og konseptet,” forklarer den danske gründeren. Hans villaprosjekt er et 100 prosent skandinavisk konsept – men tilpasset til det spanske klimaet og livsstilen. Noe som ikke har blitt sett før i Málaga-provinsen.

Eddie Christiansen:
”Vi har både villaer og byggeklare tomter tilgjengelige for kommende boligeiere, men kunden kan også komme med sin egen tomt. Konseptet for m2Casas er klart; din drømmevilla til under en million euro på mindre enn seks måneder.”

Få det som du vil – og raskt

Konseptet er oversiktlig. ”Vi har et byggekonsept, to type villaer, fire modeller og tusen varianter,” forklarer Christiansen og utdyper. ”Du bestemmer om du ønsker din bolig i et eller to plan. Deretter velger du mellom våre fire husmodeller og tar en kikk på vår tilleggsvalgliste, så du får akkurat det kjøkken, bad, basseng, gulv og finish som du ønsker.” Takket være en helt klar logistikk og koordinering mellom in-house arkitekt, lokale leverandører og byggesjef, garanterer Christiansen og hans selskap, m2Casas, at bygget står klart på seks måneder. ”Det behøver ikke ta lengre tid å bygge et godt hus. Samtidig får kunden det akkurat som han eller hun ønsker det,” forklarer Christiansen som nettopp her ser en av de store fordelene ved villaene hans. ”Generelt er byggherrene her nede ikke så lydhøre ovenfor kjøpernes ønsker. Når et prosjekt er godkjent og solgt, rører man ikke ved det. Så må hver enkelt bygge om etter at det er skrevet under.”

Det underskrives og handles livlig på Costa del Sol i disse tider – men det handles dyrt.

”Det er i dag vanskelig å finne en lekker villa til under en million euro. Men her kan vi lett være med, for våre mest populære boliger koster fra 600 000 euro. Man må bare ha en byggeklar tomt,” sier Christensen og kommer inn på et ømtålig emne.

m2casas deler kontor og jobber hånd i hånd med eiendomsmegleren Marbella & Co.
Til sammen råder de over 400 kvadratmeter kontorlokaler ved Santa Clara Golf i Marbella. Her har de 25 medarbeidere som til sammen behersker ni språk som del av deres hverdag.

Nybygg uten gråsoner

Det er nemlig masse gråsoner og historier om folk som har kommet galt i gang med deres byggetillatelser – eller mangel på disse. Det skremmer ikke m2Casas. Tvert om har nettopp dette punktet vist seg å bli en av virksomhetens aller sterkeste sider. ”De siste 13 årene har jeg mer eller mindre hatt min daglige runde på kommunekontorene for å nettopp studere hvor og hvor mye det kan bygges i de enkelte områdene. Det er stor forskjell fra kommune til kommune, i de enkelte bysonene og beroende på hvilken type tomt man eier,” forklarer entreprenøren som har positive erfaringer med kommunene på Costa del Sol. ”Det er viktig å kjenne loven, snakke med de rette menneskene, ha en gjensidig forståelse og stille realistiske mål. Hvis man gjør det, kan man kjøpe uten risiko og få tillatelse til å bygge sitt drømmehus i et eller to plan – med eller uten kjeller,” avslutter Eddie Christiansen. Personlig er han både realistisk og optimistisk på vegne av villaene til m2Casas. Han merker en stigende interesse for moderne kvalitetsvillaer i skandinavisk stil og har allerede syv prosjekter i gang.

De skandinaviske villaene er kommet til Solkysten for å bli.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.