Månedsmagasinet på Costa del Sol
Semana Blanca forblir i Málaga

Mange barnefamilier føler press for å håndtere hverdagen når foreldrene jobber og barna har skoleferie. Spesielt i år har det vœrt sterke argumenter om å innstille skoleferieuken Semana Blanca. Situasjonen forsvares ytterligere på grunn av den pågående pandemien – det holdes ingen leirer for barna, og besteforelder kan heller ikke passe på de yngre på grunn av Covid-19-smitterisikoen. At dette er aktuelt akkurat nå beror på at skoleferien Semana Blanca, tilsvarende den norske vinterferien, begynner på mandag. Málaga er den eneste provinsen i Andalucía som har fri i denne perioden i midten av skoleårets andre trimester, som i år lander på 22-28 februar (i tillegg til mandag den 1 mars, som blir fridag da høytidsdagen den 28 februar, Día de Andalucía, i år faller på en søndag og derfor forflyttes til mandag). Men fra kunnskapsministeren, Javier Imbroda, er beskjeden klar: «Semana Blanca datoene har vœrt kjent siden mai 2020, da skolekalenderen ble godkjent, og vi anser at alle har hatt god tid på seg til å finne løsninger.» Semana Santa forblir altså en skoleferieuke for barna i Málagaprovinsen.

Semana Blanca ble etablert som skoleferie av ex-kongen Juan Carlos I på 1980-tallet med formål at skolebarna skulle få mulighet til å gjøre vintersporter. Nå for tiden er det altså bare Málagaprovinsen som fortsatt holder på denne skoleferien – noe som forsvares av lærerne som sier at skoleferien er positiv for læringsprosessen.

Skoleferie eller ikke i den siste uken av februar, så er antallet skoledager det samme i hele Andalucía – 178 dager for de yngre og 175 dager for de eldre skolebarna.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.