Månedsmagasinet på Costa del Sol
Pablo Iglesias forlater regjeringen

Pablo Iglesias forlater regjeringen

Mandag ettermiddag falt det en bombe i spansk politikk. Podemos’ leder og visepresident i den sittende regjeringen, Pablo Iglesias, trekker seg tilbake for å bli førstekandidat for partiet sitt før regionalvalget i Madrid den 4. mai. Beslutningen kommer som en kjempeoverraskelse for store deler av parlamentet og stort sett hele den politiske pressen.

Podemos står i dag veldig svakt i Madrid. Flere fremtredende Podemos-politikere forlot partiet for et par år siden for å stifte eller slutte seg til det lokale partiet ‘Más Madrid’. Pablo Iglesias’ intensjon er å forsterke Podemos og inngå et parløp med tidligere partifeller for å styrke venstrefløyen og skape et ambisiøst alternativ til det nåværende borgerlige styret.

Presidenten for Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), utskrev valg siste uke som følge av det anspente forholdet til regjeringspartneren Ciudadanos. 

(Kilde: El País)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.