Månedsmagasinet på Costa del Sol
Norsk Forening Costa del Sol – Mai 2020

Norsk Forening Costa del Sol - Mai 2020

Kjære medlemmer

Styret ønsker at alle våre medlemmer kommer gjennom den vanskelige tiden på en god måte.

Foreningen ble plutselig stengt, og det ble derfor ikke tid til den tradisjonelle hyggelige måten vi stenger på, med jordbær og cava på den siste dagen før ferien. 

Styret håper at vi kan ta det igjen til høsten når Foreningen åpner igjen.

De første månedene i år ga oss god økonomi til å holde stengt inntil vi åpner i september/oktober. 

Etter det vi ser nå, er det rimelig å beregne at vi åpner i september.

Hilsen

Gunnar Finholdt

president 


Denne vakre blomsten gir håp om at alt går godt. Fotograf er Ivar Johnsen.

Norsk Forening ønsker at alle kan få en hyggelig 17. mai! Her er bilder fra 17. mai  i Fuengirola i 2019:


Olaf Jakhelln ber om at vi sender hilsener til Alpingruppens alle spreke turvandrere.     

Grete Folkedahl sender gode hilsener til alle medlemmer i Boulegruppen Noruegos.

Malegruppens utstilling i Sjømannskirken fra 12. mars og en måned framover, fikk en brå avslutning. Det ble en flott åpning til tross for få frammøtte, og det ble med det. Dagen etter ble Sjømannskirken delvis stengt. Så blir det et år til vi får plass til ny utstilling. Knut Kråkevik forteller at han maler og er aktiv i Drammens kunstnerliv. Han hilser til alle sine venner i Malegruppen Artic Circle. 

Skriverne på Solkysten, Foreningens Skrivegruppe, holder stand. Vi skriver fortløpende og treffes via Internett. Vi bruker vanligvis å møtes i løpet av tiden vi er hjemme i Norge. Vi treffes både i Norge og også i Sverige, hvor to av medlemmene bor. Det blir spennende om vi kan møtes denne sommeren. 


9. april time for time

Norsk Forenings populære medlem, forfatter Alf R. Jacobsen, har nettopp utgitt sin siste bok fra 2. Verdenskrig. Det er en stor bok, både i innhold og å holde i handa. Flere bøker har han samlet i ett, Blücher, Kongens nei og Angrep ved daggry. Her har han tatt med mange bilder og opplysninger som er til stor nytte for også å få et visuelt bilde av personer og hendelser. Boken beskriver alle omstendighetene rundt Hitlers overfall av Norge 9. april 1940. For Nazi-Tyskland betydde sikring av jernmalmleveranser fra Sverige, via Narvik havn, alt for å opprettholde krigsmakten. Viktig også var det at Norge hadde den lange kysten med isfrie havner helt opp mot grensen til Russland. 

Jeg har lest en rekke av Alf. R. Jacobsens bøker som så detaljert har belyst krigens ideer, herjinger og dens konsekvenser. Han skriver på en slik lett måte og gir liv til de personene vi møter og det som skjer. 

Det gjør inntrykk at Norge hadde så lite å stå i mot med, når den endelige dagen kom. Nygaardsvold-regjeringen stolte på at Norge var nøytralt, og helt uintressant for den uberegnelige Hitler, til tross for en uendelig rekke advarsler..  

Som jeg tidligere har sitert han: ”Man blir aldri ferdig med å skrive om hva som skjedde under krigen, stadig nye opplysninger kommer fram.” 

Bøkene ”Schanhorst” og ”Mirakelet ved Litza”, det har gått noen år siden, var de første bøkene jeg leste av Alfs bøker om 2. Verdenskrig. Trenger du lesestoff, og klarer intens spenning, bør du få tak i disse bøkene også.

Alf R. Jacobsens siste bok

Det lille intervjuet

Arild Christensen, entusiasten som ble medlem i Norsk Forening

Vår nyeste gruppe ble tilknyttet Norsk Forening i 2016. Flere meget entusiastiske fotballinteresserte medlemmer gikk sammen og dannet Fotballgruppa. Ikke visste jeg at Foreningen hadde så mange fotballinteresserte, jeg som aldri selv har vært på en fotballkamp. Jeg trodde gruppa heiet på Norske fotballklubber, men forsto fort at gruppen var godkjente supportere til Malagas egen fotballklubb på Estadio La Rosaleda. De kalte seg Pena Oso Polar, eller bare Oso Polar.

Med fotballen kom også Arild Christiansen inn i Norsk Forening. Han viser seg som en glad og fornøyd mann.

Intervjuet starter med at Arild forteller at senest på kvelden før, var han på fotballkamp i Marbella, hvor han så en vennskapskamp mellom Grorud og Marbella. Grorud Fotballklubb er hans hjemmeklubb i Norge. Han forteller at tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal og flere gamlegutter i klubben, har et fellesskap. To fra Oso Polar er med  i dette fellesskapet. Han har med seg i sekken sin, både Grorud og Malagaskjerfene. Jeg fikk tatt et fint bilde av han med begge skjerfene på brystet.

At han er en fotballentusiast, kan vi se på Foreningens Medlemside, her kan vi lese referater for aktuelle kamper. Han legger til at Arne Bjørndalen står i spissen for klubben, og det er han som skriver om Oso Polar i Det Norske Magasinet. At Arne er fotballfrelst, det har vi visst hele tiden.

Arild forteller at han kom ned til Fuengirola for tjue år siden. Første tiden lånte samboeren hans, Aud Erdahl, en jobbleilighet her. Han jobbet også litt herfra i den tiden. I leiligheten fant han en gjestebok hvor Norsk Forening var nevnt i positive vendinger. Både han og Aud liker seg godt i Fuengirola, en liten by med mange forskjellige tilbud. 

De har ikke bil, men farter rundt langs kysten, og han nevner flere hyggelige steder de har besøkt.

Vi kommer inn på hans liv før han ble pensjonist. Det er interessant når han forteller om sitt arbeide innen reklame, kommunikasjon, markedsføring og salg, også i eget firma. Han mener at i dag er det meste i den digitale verden. Han forteller mye om det. Han har reist verden rundt i forbindelse med jobben, og har mange minner å se tilbake på.

Han vil gjerne snakke om den digitale verden, og viktigheten av å følge med i tiden. Og han kommer også innom Den Norske Forening. Han ser gjerne at Foreningen kunne være litt mer frampå når det gjelder kommunikasjon. Folk i dag sitter hjemme både i Norge og her i Spania og blar seg gjennom Internett. De er vant til å finne all informasjon på nettet. Han vet at presidenten vår, Gunnar Finholth, arbeider mye med denne saken. Foreningen har mange tilbud som det kan opplyses bedre om.

Han snakker litt om alle forenings grupper. Han liker egentlig ikke ordet grupper, men beroliges når han hører at gruppene er åpen for alle medlemmer. Det er mye å velge på i Foreningen. Men noen kommer bare for å spise , treffe kjente og prate litt, låne en bok, eller se på oppslagene. Kanskje det annonseres en tur eller en hyggekveld. 

Han liker dårlig at vi har satt opp oppslag om at Foreningen er for medlemmer. Men sånn er loven, de spanske myndighetene er strenge når det gjelder private foretak. Han er oppmerksom på at det også står at det er hyggelig at nordmenn kommer innom og hilser på oss, til tross for at de ikke er medlemmer. 

Arild er opptatt av forandring, at det skjer noe nytt på en hver arbeidsplass , en forening eller hva det skulle være.  

Gjennom sin tid i arbeidslivet, har han vært både arbeidsgiver og vært med i styrer. Han snakker gjerne om det, om kompetanse og delegering. Han tenker på at den enkelte som er med og gjør en innsats, skal ha oppgaver de trives med og passer til, og virkelig kan yte sitt beste. 

Tilbake til Foreningen. Han har lagt merke til den nye toldoen og at det er mye bra som skjer hos oss.  

Arild legger vekt på at det sosiale er viktigst for han her nede. Foruten fotballen, er Minigolf og oppsetningene på Saloon Varite, morsomme  og viktige ting for han. 

Arild forteller at nordmenn møtes på minigolfbanen hver fredag og har det skikkelig moro. 

Han liker Musicals veldig godt. Han forteller at har gjerne sett forestillinger når han har reist rundt i verden. Her i Fuengirola står han i spissen for en gruppe likesinnede som gjerne besøker Saloon Varite. Når han finner noe bra på programmet, gir han beskjed til disse. Takk for praten, Arild. 

Fotballentusiasten Arild Christensen med fotballskjerfene

Vi som nyter godt av alt Spania kan tilby oss

Det ser ut som de fleste av våre medlemmer som holder til på Solkysten i vintermånedene, reiste hjem da Coronakrisen kom. En del av medlemmene bor i Spania, og sikkert er det noen som også har valgt å bli værende der.

Vi i Norge har fått stadige rapporter om de strenge tiltakene som myndighetene i Spania har satt i gang mot smitten.  Og vi leser selvsagt nytt gjennom Det Norske Magasinet og følger med på media for øvrig.

Gledelig og godt å høre er det at ”Andalucia er ikke det verste”. Det betyr mye for oss som er så glad i å være på Solkysten og nyte godt av alt Spania kan tilby.

Under et bilde fra Malaga flyplass slik det så ut da vi reiste hjem i siste halvdel av mars. Vi ble møtt av politi, flyplassansatte og militære med munnbind. De sto på rekke og rad og tok i mot oss. Alt gikk riktig for seg. 

Fra Malaga flyplass

Norsk Forening ønsker alle en god sommer!

Solveig Tandberg 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.