Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Skuffelsen var stor da det i helgen ble offentliggjort at Málaga og hele Costa del Sol måtte forbli i Fase 0 av regjeringens gjenåpningsplan for Spania. De fleste hadde forberedt seg på å gå inn i Fase 1, noe som ville betydd større bevegelsesfrihet for den enkelte, samt delvis gjenåpning av butikker og restauranter. Myndighetene har imidlertid varslet at situasjonen vil revideres kommende helg, noe som åpner muligheten for at provinsen kan komme inn i den etterlengtede Fase 1 allerede fra mandag. Alternativt må vi vente til 25. mai.

Det var forventet at Málaga-provinsen, med unntak av Málaga by og Rincón de la Victoria, skulle gå inn i Fase 1 fra 11.mai. Spanske myndigheter valgte i siste øyeblikk å avvise hele provinsen først og fremst på grunn av forrige ukes økning i smittetall, samt at byene ligger så nært hverandre at det er vanskelig å iverksette individuelle sikkerhetstiltak.

51 prosent av Spania er nå i Fase 1 inkludert hele Andalucía med unntak av Málaga- og Granada-provinsen. Det kan som sagt endres i løpet av de kommende dagene.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet