Månedsmagasinet på Costa del Sol
Med Oso Polar på hjemmekamp

Del

Utrolig mange mennesker liker å se på fotball – alene i sofaen, på pub eller til stede på stadion på favorittlagets hjemmekamper. Men fotballopplevelsene får en ny dimensjon hvis man deler de med andre entusiaster. 


Å være sammen med en gjeng, både før, under og etter selve kampen gir en unik fellesskapsfølelse og kick som man sjelden kan oppleve alene.

For nordmenn på Solkysten har den offisielle supporterforeningen i Málaga CF – «La Pena Oso Polar» (betyr «Isbjørn») – i Fuengirola laget et fantastisk konsept. Man møtes på forhånd på restaurant La Chispa, deler forventninger, ønsker og mer eller mindre optimistiske forsikringer om at «denne gang ….!», – før man setter seg på den innleide bussen fulle av godt humør.

… og vill jubel på tribunen og blant alle «malaguistas». Det er lenge siden stadioen har vært så full og stemningen så god på La Rosaleda. Foto: Oso Polar.

Håpet er blått

De lysegrønne, alltid tilstedeværende forhåpningene bølger friskt mellom setene mens bussen ruller fra Fuengirola mot La Rosaleda, hjemmebanen til Málaga CF. Det debatteres livlig om hva det kan bety at den omstridte klubbeieren og sjeiken er fradømt ledelsen av klubben pga. misligheter. 

De aller fleste er hoppende glade for at han nå er vekk – endelig kan man få en ledelse som bryr seg og vil klubben det beste.

For medlemmene i Oso Polar starter kampdagen med mat, drikke og hyggelig prat på restaurant La Chispa rett ved Norsk forening i Fuengirola. Foto: oso Polar.

Kommentarene flyr lettbente mellom setene, ikke alltid like velformulerte og saklige, men hele tiden fulle av ekte engasjement og optimisme.

Advarende røster om at kveldens motstander, Racing Santander, nettopp slo lederlaget i divisjonen, blir raskt feid vekk. Troen på laget er enorm blant de norske og svenske, ivrige supporterne. Seiersfølelsen er til de grader allerede tent og flammer sterkt mens bussen avanserer mot bestemmelsesstedet.

På den felles busstransporten vanker det vann, brus og Málaga-øl selvsagt: Victoria. Foto: Oso Polar.

Stampub ved stadion

Skråsikkerheten er om mulig enda sterkere på samlingspunktet, den faste puben i Málaga. Med noe godt i glassene og høystemt optimisme i hodet, glir man godt sammen med horder av spanske patrioter. Forventningene bruser som fossefall idet man beveger seg mot stadion og selve kampen!

Her merker man med en gang at støtten til laget er overveldende. Spesielt supporterklubben «FONDO SUR 1904» er i full gang med kampsanger og høyttalerforsterkede tilrop. Vi andre på tribunene forsøker etter beste evne å følge opp. Lettelsen av å være kvitt den forhatte sjeiken har helt opplagt gjort stemningen på stadion elektrisk.

Fansen roper og skriker, synger og danser. Bølgen går jevnt og trutt mellom benkeradene, og gjengen fra Isbjørnklubben følger villig med.

Så scorer «heltene»!

På stadion har «Peña Oso Polar» fine plasser og eget banner. Foto: Oso Polar.

Knallhardt skudd i vinkelen!

Publikum er i ekstase, og jubelen får nesten tribunetaket til å løfte seg!

Ikke før vi har fått plassert bakenden på setene igjen, netter Malaga CF nok en gang – en ny, vakker scoring.

Lykkerusen er fullkommen, for dette MÅ jo ende godt! Rundt hele stadion tennes lysene på mobiltelefonene og som fakler i mørket viftes det som tegn på gleden og lettelsen man føler.

Andre omgang er roligere på banen – men tribunene ligner gjennom resten av kampen  en slags levende, pulserende enhet av intens lykkefølelse!

Vi vinner igjen! Vi klatrer på tabellen! Vi eeeer så glade!

… og der scorer Málaga CF igjen! Jubelen vil ingen ende ta på La Rosaleda. Foto: Oso Polar.
Av Hans Petter Lindøe

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.