Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjempetap for Banco Santander

Spanias største bank tapte 8.771 millioner euro i fjor. Det er uten sidestykke det verste resultatet i bankens 164-årige historie. ”Vi har umiddelbart valgt å nedskrive våre verdier og ta de tapene som den nåværende krisen bringer. Nå ser vi fremover,” sa bankens leder, Ana Botín, under presentasjonen av bankens årsresultat. 

Det store tapet gir allikevel ikke banken likviditetsproblemer, da man bare i 2019 genererte et overskudd over 6.500 millioner euro. ”Jeg føler meg sikker på at vi alle snart kommer tilbake på rett spor. Den amerikanske og kinesiske økonomien har allerede begynt å røre på seg. Jeg tror at vi i EU får vaksinert 70 prosent av befolkningen i løpet av sommeren. Og så kommer Europa også sterkt tilbake igjen,” kunngjør Ana Botín.

Tross krisen har de øvrige spanske storbankene presentert et overskudd i 2020 – dog sterkt redusert i forhold til året før. Både BBVA, Bankia, La Caixa Banco og Banco Sabadell har gått i pluss. Det samme gjelder vår lokale Unicaja Banco.  

(Kilde: El País og Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.