Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gjenåpning av Spania: Hele Costa del Sol kan gå inn i Fase 1

Gjenåpning av Spania: Hele Costa del Sol kan gå inn i Fase 1

Spenningen er stor i forkant av helgens evaluering. Her vurderes mulighetene for om Málaga-provinsen kan ta steget inn i Fase 1 av regjeringens plan for å gjenåpne Spania.

Skuffelsen var stor da det i forrige uke kom frem at Málaga og hele Costa del Sol måtte forbli i Fase 0. De fleste hadde forberedt seg på å ta steget inn i Fase 1, noe som blant annet ville betydd større bevegelsesfrihet for den enkelte, samt delvis gjenåpning av butikker og restauranter.

Myndighetene analyserer flere ting når de vurderer om en provins er klar til å ta steget inn i en ny fase. De ser blant annet på smittetall og tilgjengelig kapasitet på sykehus. For bare en uke siden var 15 prosent av alle nye smittetilfeller i Spania å finne i Málaga. Siden da er tallene forbedret. Det samme gjelder sykehusenes kapasitet, så optimismen i forkant av helgens evaluering er stor.

49 prosent av landets provinser er fortsatt i Fase 0. Nesten alle har søkt om å få gå inn i Fase 1.  

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.