Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fremgangsrik kampanje for Cudeca

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Veldedighetsorganisasjonen Cudeca som tilbyr hjelp til kreftsyke i Málagaprovinsen, har lykkes å samle inn litt mer penger enn det de trenger for å finansiere sitt hjemmepleieteam i enda et år. 

Pandemien har hatt en negativ effekt på økonomien og tjenestene som leveres av mange helseorganisasjoner. Dette har ført til at en del organisasjoner, som Fundación Cudeca, har blitt tvunget til å finne andre måter å samle inn penger for virksomheten sin. Cudeca trenger midler og bidrag for å kunne garantere den pleien som de tilbyr kreftsyke pasienter i Málagaprovinsen. På grunn av nedstengningen av organisasjonens veldedighetsbutikker under lockdown og få veldedighetsarrangementer gjennom året, startet de en virtuell innsamlingskampanje i november for å få inn midlene de har behov for.

Fundación Cudeca kan nå glede seg over en suksessfull innsamling. Kampanjen, ‘Join the sunflower effect’, som ble avsluttet den 31. januar, samlet inn mer enn 185.000 euro som er det man trenger for å finansiere hjemmepleieteamet i ett år. Teamet som består av en lege, en sykepleier, en psykolog og en sosialarbeider, hvor alle er spesialiserte i palliativ behandling, hjelper gjennomsnittlig 250 pasienter i hjemmene deres årlig.

Totalt samlet kampanjen in 186.647 euro. Til dette fikk Cudeca hjelp av flere administrasjoner og institusjoner, blant annet Fundación La Caixa som bidrog med 30.000 euro.

Fundación Cudeca har sagt at de nå kommer til å jobbe med fremtidige kampanjer for å kunne utvide organisasjonens tjenester. ”Til tross pandemien, har vi lykkes å pleie og ta oss av 1.600 personer i livets avsluttende fase”, meddeles det fra Cudeca.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet