Månedsmagasinet på Costa del Sol
Et stykke historie kommer tilbake til Alhambra etter 150 år

Et stykke historie kommer tilbake til Alhambra etter 150 år

Alhambra har fått tilbake et stykke av sin fascinerende historie som forlot stedet med en romantisk reisende skribent for 150 år siden. Den gjenvunne skatten kan beundres i den nye utstillingen The future of the museum: Recover and Imagine.

Stjernen i utstillingen er et panelstykke med detaljerte utskjæringer, som ble tatt fra bygningen Torre de las Damas av den engelske reisende eventyreren Richard Ford for 150 år siden. Ford bodde på Alhambra mens han skrev en guidebok om Spania i det tidlige 1800 tallet. Han var en av de første til å bringe informasjon om Alhambra til England og er derfor ansett som instrumental i å spre kjennskap om det utrolige stedet til offentligheten. Ford tok trepanelet som et minne over sitt opphold, og skatten har forblitt i familien inntil de bragte den tilbake i fjor.

“Vi jobber både med å sette inn panelet på den opprinnelige plassen og forbereder en serie konferanser for vitenskapsmiljøet,” uttalte styredirektøren for Alhambra, Rocio Diaz.

Utstillingen er åpen daglig fra 08.30 – 21.30 inntil den 17 oktober. For mer informasjon, gå til Alhambra online.

(Kilde: Andalucía Today)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.