Månedsmagasinet på Costa del Sol
Usedvanlig velbevarte romerske bad funnet i Cádiz

Usedvanlig velbevarte romerske bad funnet i Cádiz

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

I to tusen år har de populære sanddynene ved Cabo de Trafalgar på Cádiz-kysten skjult en ufattelig skatt – nemlig romerske termiske bad. Funnet har et omfang som måler nesten fire meter i høyden, i tillegg til både vinduer og dører, og har mildt sagt overrasket både arkeologene ved universitetet i Cádiz og de mange strandgjestene. «Det er en usedvanlig velbevart struktur for den iberiske halvøy og det vestlige Middelhavet generelt, hvor romerske bad ofte er i dårligere stand,» forklarer Darío Bernal, professor i arkeologi ved universitetet i Cádiz. Det har vist seg at det termiske komplekset har et hullsystem i gulv og vegger, hvor varmluft fra en ovn varmet opp badene. Professor Bernals teori er at de termiske badene ble anvendt til både hygieniske formål og til glede i fritiden, og at de ble brukt av arbeidere og fiskere i området. Funnet er en del av et forskningsprosjekt i El Cabo de Trafalgar og Caños de Meca kalt Arqueostra, hvor arkeologer studerer opprinnelsen til hydrokulturen som romerne etablerte i Andalucía og Marokko.

Arkeologer har tidligere funnet både drivhus og bad, sannsynligvis fra en tid før det nye funnet. De håper nå å finne flere rester fra fiskeindustrien, da de med det nye funnet mener at det kan være mer å oppdage i området enn tidligere antatt.

«Hvis det var termiske bad, er det sannsynligvis flere bygninger skjult her, som vi håper å kunne undersøke i de kommende månedene,» sier Darío Bernal.

(Kilde: La Vanguardia)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet