Månedsmagasinet på Costa del Sol
Dystre utsikter for turismen i 2020

Dystre utsikter for turismen i 2020

«95% av hotellene på Costa del Sol har allerede avskrevet sommersesongen. Og nesten like mange har innstilt seg på at omsetningen for 2020 vil være lik null.» Det er den tøffe, men tydelige meldingen fra Luis Callejón, leder for hotelleierforeningen Costa del Sol (Aehcos).

Han begrunner dette med at ingen flyselskaper trolig vil komme seg i luften før tidligst juni. Og hvis det skjer, vil det være med langt færre fly enn vanlig. «Alle hotellene har stengt, og jeg tviler på at noen tør å åpne igjen i løpet av sommeren. Kommer det utenlandske turister i år, vil det tidligst skje sent i sesongen og innenlandsturismen vil lide under den spanske økonomien», spår han. Luis Callejón har vanskelig for å forestille seg at hotellene i Málaga-provinsen over sommeren vil ha et belegg på mer enn 20 prosent, og da vil det ikke lønne seg å åpne dørene. «Jeg tror 2020 er tapt og at vi må tenke fremover. Det vil koste oss hardt arbeid og vil ta oss minst tre år å komme tilbake på det gode belegget på 80-90 prosent om sommeren og 40-50 prosent utenom høysesongen», avslutter han i et intervju med MálagaHoy.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.