Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Restriksjonene revurderes på helgen

Covid-19: Restriksjonene revurderes på helgen

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

De nåværende Covid-19 restriksjonene gjelder til den 23. november. Derfor vil Junta de Andalucia på søndag – senest mandag – annonsere nye tiltak i innsatsen for å minske smitten. Alt tyder allikevel på at de nåværende restriksjonene hverken lempes eller strammes inn, og bare forlenges i ytterligere 15 dager. På denne måten greier myndighetene å komme over langhelgen i begynnelsen av desember og sikrer unødige reiser og risiko for smittespredning. Den 6. og 8. desember er nemlig helligdager og en opplagt mulighet for en langhelg som mange vanligvis bruker til reiser eller familiebesøk utenfor bygrensen. Det sikrer de nåværende restriksjonene imot. 

Restriksjonene er fortsatt:

– Næringsvirksomhet skal stenge senest klokken 18.00, herunder alle typer restauranter, butikker, treningssentre og kulturelle aktiviteter. Bare essensielle bedrifter som supermarkeder, apoteker, legesentre, veterinærer og bensinstasjoner kan holde åpent etter det.

– Alle har portforbud fra klokken 22.00 til 07.00. Forsamlingsforbudet på seks personer gjelder fortsatt uansett om man møtes ute eller hjemme.

– Ingen må forlate hjemkommunen deres uten et viktig dokumentert ærend som legebesøk, hjemmepleie av eldre eller jobb. 

– Barnehager og folkeskoler holder åpent som normalt. Universiteter går nesten utelukkende over til online undervisning.  

(Kilde: Dagbladene Diario Sur og MálagaHoy)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet