Månedsmagasinet på Costa del Sol
Covid-19: Andalucía forlenger restriksjonene

Covid-19: Andalucía forlenger restriksjonene

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Som ventet har Junta de Andalucía forlenget de nåværende restriksjonene slik at de gjelder i ytterligere 14 dager, frem til den 10. desember.

I sin tale til folket forleden understreket presidenten for Juntaen, Juanma Moreno, at utviklingen er positiv, men at de daglige Covid-19 smittetallene fortsatt er alt for høye. De andalusiske myndighetenes håp er at den nåværende utviklingen vil fortsette, slik at man kan redusere restriksjonene mot jul og dermed gi litt mer frihet og bedre vilkår for private og forretningsdrivende. Den eneste lempelsen inntil nå, gjelder restaurantene som kan holde åpent for Take Away frem til klokken 21.30.

Restriksjonene er fortsatt:

  • Forretninger skal lukke senest klokken 18.00, herunder alle typer restauranter, butikker, treningssentre og kulturelle aktiviteter. Bare essensielle bedrifter som supermarkeder, apoteker, legesentre, dyrleger og bensinstasjoner kan holde åpent etter dette.
  • Alle har portforbud fra klokken 22.00 til 07.00. Forsamlingsrestriksjonene på seks personer gjelder fortsatt, uansett om man møtes ute eller hjemme.
  • Ingen må forlate deres hjemkommune uten et viktig dokumentert ærend som legebesøk, hjemmepleie av eldre eller jobb. 
  • Barnehager og folkeskoler holder åpent som normalt. Universiteter går nesten utelukkende over til online undervisning.  

(Kilde: Dagbladet Diario Sur)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet